حمله جنگده هاي امريکايي به موضع نيروهاي مقاومت در بوکمال، چرا؟
امريکا همچون رژيم صهيونيستي با سه هدف مشترک مواضع نيروهاي سوري و عراقي را در جبهه هاي جنوب سوريه يا در مرز عراق بمباران مي کند.
روز يکشنبه جنگنده هاي امريکايي تحت پوشش ائتلاف بين المللي مبارزه با داعش، بار ديگر مواضع نيروهاي عراقي و سوري را در منطقه بوکمال در مرز عراق وسوريه بمباران کردند که در نتيجه دهها تن از نيروهاي مردمي عراقي شهيد و تعداد ديگري زخمي شدند. اين اولين بار نيست که امريکا به بمباران مواضع نيروهاي عراقي وسوري به بهانه مبارزه با داعش حمله مي کند. اين حمله زماني صورت گرفت که پس ازتحرکات داعش در منطقه بوکمال، نيروهاي مشترک سوري و عراقي توانستند اين تحرکات را با شکست روبرو سازند.
بخش کوچکي از خط مرزي عراق در امتداد شرق سوريه در ديرالزور تا شمال و سوريه در منطقه کردنشين حسکه تحت کنترل داعش است. در همين مناطق امريکا هم داراي پايگاههاي نظامي است. يکي از ويژگي هاي ديرالزور وجود منابع عظيم نفت وگاز است. از سويي امريکا براي جلوگيري از گسترش حاکميت دمشق بر مناطق شرق و شمال سوريه با تجهيز نيروهاي کردي به بهانه مبارزه با داعش، بارها با بمباران مواضع نيروهاي سوري از پيشروي اين نيروها به اين مناطق جلوگيري کرده است.
در مرز عراق و سوريه در گذرگاه مرزي التنف نيز امريکا يک پايگاه نظامي ديگر دارد که در آنجا هم با آموزش و سازماندهي گروههاي تروريستي و تجهيز اين گروهها از عمليات ارتش سوريه براي آزاد سازي اين منطقه جلوگيري مي کند. کمي پايينتر در جنوب سوريه نيز بخشي از گروههاي تروريستي از جمله النصره در درعا و قنيطره در مرز جولان اشغالي با سرزمين هاي اشغالي فلسطين حضور دارند که رژيم صهيونيستي به بهانه جلوگيري از حضور نيروهاي مقاومت در جولان اشغالي، به کمک امريکا و رايزني با روسيه، به دمشق براي دوري از اين منطقه فشار مي آورد. وگاه و بي گاه خبرهايي از حملات هوايي و موشکي رژيم صهيونيستي به مواضع ارتش سوريه و متحدانش در اين مناطق شنيده مي شود.
بر اين اساس به نظر مي رسد امريکا و رژيم صهيونيستي با بمباران مواضع ارتش سوريه و متحدانش در نوار مرزي با عراق و نوار مرزي جولان اشغالي، سه هدف مشترک را دنبال مي کنند.
هدف اول/ جلوگيري از دستيابي ارتش سوريه به منابع نفت وگاز منطقه ديرالزور
هدف دوم/ تجزيه سوريه
هدف سوم/ جلوگيري از اتصال نيروهاي مقاومت
اين در حالي است که با شکست داعش در عراق و سوريه، امريکا توجيهي براي نگه داشتن نيروهاي خود در سوريه ندارد و بنابر اين با بمباران مواضع نيروهاي مقاومت مي کوشد همواره تهديد داعش به عنوان يک بهانه حضور وجود داشته باشد.
به گزارش واشنگتنپست، مقامهاي آمريكايي در جلسات مختلف بارها گفتهاند نگران تشكيل كريدور تهران به عراق، سوريه و لبنان هستند. كنترل اين منطقه بياباني توسط ارتش سوريه و نيروهاي متحد اين كشور به آنها اجازه ميدهد تا تروريستهاي داعش را تا ديرالزور كه يكي از آخرين پايگاههاي داعش در سوريه بهحساب ميآيد، تعقيب كنند.
گزارشها حاکی است واشنگتن انواع حمایتها را از داعش به عمل می آورد تا از فروپاشی آن جلوگیری کند. بر بر اساس گزارش نوزدهم خردادماه 1397 آسوشیتدپرس، ژنرال ایگور کُناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد تنها در مناطقی از سوریه که تحت کنترل آمریکاست خطر رویارویی با داعش وجود دارد.
سخنگوي وزارت دفاع روسيه افزود:« گسترش بیشتر داعش به سمت سوریه فقط با بی تحرکی محسوس آمریکا و ائتلاف به اصطلاح تحت رهبری این کشور میسر شد. این وضعیت باعث شد شبه نظامیان داعش سریعا کنترل میادین نفتی در شرق سوریه را در اختیار بگیرند و به جریان پیوسته ای از درآمد از ناحیه فروش محصولات نفتی دست یابند و بخش اعظم سلاحهایی که آمریکا در اختیار گروههای مخالف و مسلح سوری قرار داد در نهایت به دست داعش و گروه جبهه النصره افتاد.
در چنين شرايطي به نظر مي رسد تنها مسير پايان دادن به عمر گروه تروريستي داعش و جوگيري از شهادت نيروهاي مردمي عراق و ارتش سوريه، داشتن اراده جدي از سوي مقام هاي اين دو کشور براي اخراج نظاميان امريکايي از منطقه باشد و تازمانيکه اين اتفاق نيفتد اقدام جنگنده هاي امريکايي و رژيم صهيونيستي به بمباران مواضع نيروهاي مقاومت دور از انتظار نخواهد بود.
-------------------------------------------------
رضا محمدمراد