با ساخت بونکر ، مخازن حمل مایعات و تجهیزات تریلی در کارخانه ایی در استان مرکزی ، از خروج بیش از 14 میلیون دلار ارز در سال از کشور جلوگیری می شود .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک ؛ دستان حاج انصاری بر خلاف آنچه از یک کارخانه دار تصور می شود دستانی کارکرده ، بزرگ و پینه بسته بود . از سابقه فعالیتش پرسیدم و او گفت : پس از سالها فعالیت و تلاش در زمینه ساخت بونکر ، مخازن حمل مایعات و تجهیزات تریلی ، اکنون به یکی از پنج سازنده مهم کشور تبدیل شدیم .
در اینجا بود که مهندس جوان و جویای نام سرخم کرد و با لبخند گفت: مشکلات هست ولی ما کار می کنیم ، اینقد هم کار بلد هستیم که می تواینم دعوت خارجی ها برای تعطیلی این کارخانه و ایجاد کارخانه ی جدید در آن کشورها را رد کنیم . با تعجب جویای موضوع شدم حاج انصاری ادامه داد : مخازن حمل مایعاتی که در کشورهای عربی حاشیه ی خلیج فارس استفاده می شود به لحاظ اندازه با استانداردها و تولیدات اروپایی متفاوت است و ما این تجهیزات را برای آنها می ساختیم که یکی از سرمایه داران آنجا پیشنهاد داد کارخانه را در آنجا احداث کنیم ؛ سرمایه از او و کار از من ؛ اما من با مشورت با فرزندانم دست رد به سینه ی آنها زدیم و کار را در مملکت خودمان ادامه دادیم تا دست بچه های اینجا به کار مشغول باشد . او تصریح کرد : با اینکه سود سرشاری از انتقال کارخانه به دست می آوردیم اما سود کم و ماندن را عزتمندانه تر دانستیم . مخازن حمل مایعات آن دسته از تجهیزات تریلی است که نقش مهمی در اقتصاد با انتقال انواع سوخت مایع ، و مواد مورد نیاز کارخانه ها دارد و در اندازه های مختلف ساخته می شود .
حکایت خانواده انصاری از این قرار است که حاج انصاری به اتفاق دو پسرش کارخانه ساخت انواع مخازن را سالهاست اداره می کنند . کارخانه ای که بیش از 30 سال سابقه دارد و در افت و خیزهای اقتصادی و سیاسی همچنان چراغش روشن است . حاج انصاری می گوید : به دلیل هزینه های پایین تر سی سال پیش از تهران به شهر پدری خود بازگشتیم و کار را با جدیت ادامه دادیم و از ابتدا به تامین نیازهای کشور در زمینه مخازن پرداختیم چرا که آن زمان در وضعیت جنگ و پس از جنگ و تحریم قرار داشتیم . او گفت : آن زمان دولت بیشتر ما را تحویل می گرفت و از تولیدات داخل خرید می کردند بر خلاف اکنون که با گشایش بازارهای خارجی خریدها از خارج است و زمینه سار بخشی از رکود صنایع داخل شده است . کارخانه ی انصاری ها یکی از سه هزار واحد صنعتی و تولیدی استان مرکزی است که بخشی از 200 هزار صنعتگر شاغل استان را در خود به کار بند کرده است . اشتغال در این کارخانه قبل از رکود نسبی صنایع ، 200 نفر بود که در دهه اخیر به کمتر از نصف کاهش یافته است ، حاج انصاری تصریح کرد : ما با کاهش تولید و سود مواجه بودیم اما به دلیل تخصص در ساخت تجهیزات به خصوص آن دسته از تجهیزاتی که مورد نیاز خریداران کشورهای خارجی ست و نیاز داخل همچنان در مرحله تولید هستیم و اکنون 20 درصد نیاز کشور را تامین می کنیم .
کلام حاج انصاری گویا بمب انرژی ای بود برای مدیرعامل جوان و او را وارد گفتگوی ما کرد و گفت : ماهانه 80 مخزن در این کارخانه ی سه هزار مترمربعی ساخته می شود که هر ماه 10 مخزن از مسیر جنوب کشور به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود . او مشتاقانه افزود : گرمای شعله های آتش صادرات ما ماهانه می شود هزاران دلار ارز و حفظ اشتغال . جستجو در اینترنت نشان می دهد هزینه ساخت هر مخزن تریلی در این کارخانه نصف هزینه خرید از خارج است و هر مخزن از خروج حدود 17 هزار دلار ارز کشور جلوگیری می کند . وضعیت این کارخانه جدای از دیگر کارخانه های استان و حتی کشور نیست و با کمتر از 40 درصد ظرفیت تولید در حال کار است ؛ امری که گلایه های اولیه مدیرعامل جوان را پیش کشید ، اما با این حال این کارخانه نه چندان بزرگ زمینه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم 150 نفر را فراهم کرده است . به گفته حاج انصاری جلوگیری از واردات و توجه به توان داخل می تواند کارخانه را به تولید 100 درصدی برساند یعنی جلوگیری از خروج بیش از 14 میلیون دلار ارز در سال و اشتغالزایی برای هزار نفر . او با وجود رضایت از روند تولید و کار که کشور را در مسیر پیشرفت قرار می دهد، اما آشکار و نهانی ترین خواست صاحبان صنایع را " حمایت " از طریق روش های منطقی و دلسوزانه مانند جلوگیری از واردات و اصلاح قوانین می داند . مدیرعامل جوان هم که در ابتدا از مشکلات گفته بود در پی کلام پدر ادامه داد : کیفیت بخشی به کالاها را نیز حلال مشکلات دانست و گفت : البته همه مشکلات را دولت نمی تواند حل کند و ما هم باید با تولید کالاهای با کیفیت و رقابت پذیر هم مردم را ترغیب به خرید داخلی کنیم و هم در بازارهای صادراتی حضور بیشتری داشته باشیم .
او گریزی هم به وضعیت سیاسی کنونی هم زد و گفت : تحریم مشکلاتی دارد و در اصل خوب نیست اما در صورتی که دشمن می خواهد ما از استقلال خود کوتاه بیاییم تحریم قابل حل است و می توانیم روی پای خود بایستیم . حاج انصاری هم که از سخنان فرزند به وجد آمده بود گفت : بسیاری از صاحبان صنایع که اکنون با سختی های موجود کار می کنند و کم هم نیستند به راحتی می توانستند به خارج مهاجرت کنند اما در کشور مانده و برای مملکت خویش کار می کنند و همین ها در افت و خیزهای سیاسی و سطه طلبی های قدرت ها تا پای جان کار می کنند و دست از تولید برنمی دارند . انصاری ها حالا علاوه بر زنده کردن انگیزه و غیرت ماندن در کشور ، نان بیش از 600 نفر را فراهم می کنند و البته در انتظار حمایت برای گسترش این سفره ی حلال هستند .