پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان هواشناسی با بیان اینکه میزان بارشها در کشور در ۱۲ سال گذشته کمتر از حد طبیعی بوده است گفت: شواهد از تغییر اقلیم ایران حکایت دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، پرهیزکار در نشست منطقه ای هیئت بین الدول تغییر اقلیم وابسته به سازمان ملل متحد که در سازمان هواشناسی برگزار شد، افزود: اتفاقاتی مثل کم آبی دریاچه ارومیه، زاینده رود، کرخه و کارون و خشک شدن بسیاری از تالاب ها شاهد هستیم که بخشی از آن مربوط به خشکسالی و بخشی مربوط به توسعه ناپایدار است .
وی افزود: در برخی مناطق، توسعه بیش از حد توان اقلیم منطقه بوده است و به همین دلیل به سراغ آب های زیرزمینی رفته ایم و برای همین در مورد آب های زیر سطحی دچار مشکل هستیم .
رییس سازمان هواشناسی با اشاره به آمارهای 50 سال گذشته این سازمان گفت: این آمارها از افزایش دو درجه دمای هوای کشور حکایت دارد که نشان از تغییر اقلیم است و باید در برنامه های توسعه ای بازنگری شود.
بنابراین گزارش در نشست منطقه ای آموزشی و اطلاع رسانی هیئت بین الدول تغییر اقلیم موسوم به IPCC کارشناسان و نمایندگان این هیئت به چالش های مربوط به تغییر اقلیم جهانی مانند خشکسالی موج گرما و کمبود آب و آثار آن پرداختند که ضرورت سیاست گذاری مناسب برای حفاظت از محیط زیست در کشورهای مختلف را نشان می دهد .
کارشناسان در این نشست به افزایش 1.5 درجه ای دمای زمین و تغییر اقلیم ناشی از آن اشاره کردند و علت اصلی آن را سوخت های فسیلی و افزایش جمعیت برشمردند که باید براساس توافق نامه پاریس کشورهای مختلف برای حل این مشکل اقدام کنند.
رییس مرکز ارتباطات وزارت راه و شهرسازی نیز در این نشست با اشاره به پیش بینی کاهش شدید بارش در 50 سال آینده در منطقه زاگرس و غرب و شمال غرب کشور گفت: در آینده در جنوب شرق کشور با افزایش بارش های مخرب و سیل آسا مواجه خواهیم بود که نشان از تغییرات جوی این منطقه است.
هیئت بین الدول تغییر اقلیم با 195 عضو توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل و سازمان هواشناسی جهانی در سال 1988 میلادی تاسیس شد تا ارزیابی های علمی دوره ای در رابطه با تغییر اقلیم و آثار و تبعات آن را در اختیار مسئولان سیاسی کشورها قرار دهد.