به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، فردین ارژنگی در برنامه رادیو گفت و گو با عنوان میزگرد رادیویی "پرونده" با اشاره به لزوم پرهیز جوانان از سخت گیری های قبل از تشکیل خانواده افزود : برخی قیدها مربوط به قبل از ازدواج است و مهارت های ازدواج باید مورد تاکید قرار گیرد.
وی شناخت خصوصات مردان و زنان و نیز ویژگی های روحی و روانی طرفین را از الزامات آموزشی جوانان قبل از ازدواج دانست و گفت : خانواده از جنس محبت است و تنها سرمایه ای که خانواده را سرپا نگاه می دارد ، ابراز محبت است .
ارژنگی با بیان اینکه نحوه بروز محبت در میان زوجین منجر به بروز اختلاف می شود افزود : ضرب و شتم نسبت به زنان پدیده ای شناخته شده در دهه های اخیر در کشور است و علی رغم برنامه های متعدد در این حوزه، همچنان آمار بالایی وجود دارد.
رئیس شعبه ۳۰ دادگاه تجدید نظر استان تهران گفت : در اکثر پرونده های مربوط به اختلاف خانوادگی که منجر به طلاق شده است ، خشونت بعد از خیانت در صدر موارد اختلافی میان زوجین است.
ارژنگی با بیان اینکه زبان گفتمان میان زوج بایستی در مسیر حل اختلاف انتخاب شود، افزود: عموما خانواده ها در این حوزه دچار ضعف هستند.
وی در این راستا ظرفیت مراکز مشاوره خانواده را بسیار مناسب توصیف کرد و گفت : فرزندان باید از کودکی آموزش ببینند تا در آینده در نقش همسری یا والد قادر به پذیرش شرایط باشند.
ارژنگی افزود : این آموزش عمومی و همگان باید در سطح مدارس ابتدایی اتفاق افتد تا بتوان شاهد بلوغ فکری جوانان بود.
این کارشناس حقوقی با طرح این مسئله که بسیاری افراد معتقدند برای ازدواج سن خاصی نباید مد نظر قرار گیرد گفت :گاه زوجین بعد از ازدواج همچنان با دوستان دوران مجرد ارتباط دارند [و همان سبک و سیاق را پیش می گیرند] که نیازمند آموزش های قبل از ازدواج است.
ارژنگی در ادامه مهریه را به ابزاری در دست زوجه علیه مرد تشبیه کرد و افزود :گاه این مسیر منجر به صدور طلاق توافقی می شود و در ادامه بخشش مهریه توسط زن اتفاق می افتد.
وی همچنین در خصوص مسئله حضانت فرزند یا فرزندان گفت :در اکثر پرونده های طلاق در زمینه حضانت فرزندان مشترک نظریه هایی از روان شناسان و جامعه شناسان دریافت کرده ایم که اعلام می دارند حتی پدر و مادر با وجود شرایط بد، نباید از ملاقات با طفل خودداری کنند.
ارژنگی افزود: حتی اگر پدر یا مادر با مشکلات عدیده روحی مواجه است ، نباید مانع ملاقات با طفل شد.
رئیس شعبه ۳۰ دادگاه تجدید نظر استان تهران گفت : این ملاقات باید به گونه ای انجام گیرد که شخصیت اصلی ملاقات کننده از فرزند دور بماند.
وی طلاق را اتفاقی تلخ در زندگی فردی زوجین بعد از زندگی مشترک دانست و افزود : قانون گذار در مواد ۴۱ و ۴۲ و ۴۵ قانون حمایت از خانواده رویکرد مترقی را برای حضانت پیش بینی کرده است.
این کارشناس حقوقی گفت : قانون حمایت خانواده در سال ۹۱ موضوع سلب حضانت را در نظر نگرفته است و اعلام می دارد هم پدر و هم مادر برای حضانت صالح هستند؛ اما باید دید اقتضا و مصلحت طفل چگونه است .
ارژنگی با بیان اینکه البته حضانت دائم از نظر حقوقی مورد اشاره نبوده و نیست افزود : این نوع حضانت با توجه به شرایط فعلی پدر و مادر تغییر می کند .
وی گفت : در طلاق توافقی فرزند برای مادران از اهمیت بسیاری برخوردار است و مادر حتی علاوه بر بخشش مهریه حاضر به واگذاری حقوقی دیگری است تا حضانت طفل را در اختیار داشته باشد.