تاکيد برحمايت جدي از ايده هاي موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
استاندار گيلان گفت : تجاری سازی ایده های خلاقانه برای افزایش تولید و بهره وری ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز گیلان استاندار امروز در بازدید از موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر با اشاره به ظرفیت های فراوان گیلان در حوزه شیلات گفت : تاسماهیان دریای خزر نقطه عطف منابع زنده خزراند که باید زمینه پرورش هرچه بیشتر آن در مراکز بخش خصوصی فراهم شود.
آقای سالاری تحقیقات را پشتوانه ی فعالیت های تولیدی و اقتصادی دانست و از کارشناسان و محققان موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان خزر خواست دامنه بررسی های علمی خود را در قالب زنجیره تولید ، عرضه و مصرف گسترش دهند.
وی بر ضرورت حمایت جدی از طرح ها و ایده های کارشناسان این موسسه ی تحقیقاتی تاکید کرد و گفت : هر گونه طرحی که توجیه اقتصادی داشته باشد و روند فعالیت های تولیدی این حوزه را با تجاری سازی پیوند زند شایسته ی پیگیری است.
رییس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر نیز از عمده ترین ظرفیت ها و دستاوردهای پژوهشی کارشناسان این موسسه در 25 سال گذشته گزارش ارائه داد و گفت : افزایش راندمان تولید بچه ماهیان خاویاری از یک و نیم درصد به 5 درصد مهمترین دستاوردی است که می تواند در روند احیای ماهیان خاویاری موثر باشد.
خانم فلاحی تجهیز و نوسازی زیرساخت های موسسه برای پرورش ماهیان خاویاری و استحصال خاویار را از مهمترین اولویت های کاری خویش اعلام کرد و گفت : حمایت دولت برای تامین یک فروند شناور تحقیقاتی براي بررسی عملکرد ماهیان خاویاری در عمق 10 متری آب های ساحلی خزر از دیگر اولویت هایی است که اطلاعات مهمی در خصوص جمعیت و وضعیت منابع خاویاری در حوزی جنوبی خزر ارایه خواهد داد.
در زمان 542 قطعه تاس ماهی مولد به وزن 11 تن در موسسه ی تحقیقات بین المللی ماهیان دریای خزر در رشت نگهداری می شود که بانک ژن مهمی برای احیای این گونه از ذخایر در بزرگترین دریاچه جهان است .