کهگیلویه و بویراحمد با تولید بیش از ۱۳۰ تن شیره آنغوزه در سال، یکی از تولید کنندگان منحصر به فرد این محصول گیاهی در کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه گیاه آنغوزه علاوه بر خواص دارویی دارای کاربرد اقتصادی چشمگیر در صنعت داورسازی است گفت: بیش از ۳۶ هزار هکتار از مراتع استان زیر کشت گیاه دارویی آنغوزه رفته است. عزت الله بهشتی فر با بیان اینکه این استان ظرفیتهای بالایی در زمینه تولید گیاهان دارویی به ویژه آنغوزه دارد افزود: با شناسایی و ساماندهی این ظرفیتها علاوه بر حفاظت از مراتع میتوان به افزایش تولید و اشتغالزایی نیز کمک شایانی کرد. وی ادامه داد: بخش اعظم شیره تولید شده به کشورهند، کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی کشورهای اروپایی صادر میشود و به همین دلیل این گیاه ارزآوری بالایی برای کشور دارد.
کارشناس منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: آنغوزه کشون نوعی تیغ زدن گیاه برای استحصال صمغ یا شیرابه آن است که این عمل از اواخر بهار و قبل از خشک شدن گیاه در مراتع استان آغاز و تا اواخر تابستان ادامه دارد. محمد محمدی افزود: در این مرحله بوته آنغوزه در انتهای ساقه بریده میشود و پس از هر بار تیغ زدن شیرابه آن برداشت میشود و این کار در فصل برداشت ۲۰ بار تکرار و از هر بوته به طور متوسط هشتاد گرم صمغ برداشت میشود. باقری معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان نیز گفت: قیمت هر کیلو گیاه آنغوزه ۱۴۰ هزار تومان است که پیش بینی میشود در هر هکتار ۱۴ میلیون تومان عاید بهره برداران شود. دامنههای مخملین دنا، همجوار با بلوطهای هزار ساله، جنگلهای انبوه کهگیلویه و بویراحمد ۴۷۵ گونه گیاهان دارویی را در خود پرورش میدهد، گیاهانی که سالها است مرهم درد مردمان این سرزمین هستند.
درکشور قزاقستان درسال ۱۳۹۰ هرکیلو ۵ میلیون تومان بود که ما باخرید آن وفروش به هندوستان هرکیلو ۳ میلیون بادلار ۱۰۰۰ تومان استفاده کردیم این محصول برای خوراکی دارویی برای هندی ها اهمیت زیادی دارد