به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، مشاور سابق اتحادیه اروپا هشدار داد جنگ تجاری ترامپ با چین احتمالا به اکثر بخشهای اقتصادی آمریکا لطمه خواهد زد.
خبرگزاری اسپونیک از واشنگتن گزارش داد: پائولو وون شیراچ، مشاور سابق اتحادیه اروپا، در گفتگو با این خبرگزاری گفت: اکثر بخشهای اقتصاد آمریکا از نزاع تجاری فزاینده بین آمریکا و چین لطمه خواهند دید آن هم در زمانی که هر دو کشور باید به حل و فصل مسائل امنیتی جدی دو جانبه شان بپردازند.
روز جمعه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تعرفههای ۲۵ درصدی بر کالاهای فناورانه وارداتی از چین به ارزش پنجاه میلیارد دلار وضع کرد و چین را به اقدام متقابل با وضع کردن تعارفههای مشابهی بر بیش از ششصد محصول آمریکایی واداشت.
شیراچ گفت، برخی بخشهای اقتصاد آمریکا ممکن است آرامشی پیدا کرده باشند، چون تعرفهها سدی در برابر رقبای چینی است، اما افزایش قیمتهای ناشی از تعرفه بر واردات تاثیری دومینویی بر بقیه بخشهای اقتصاد خواهند داشت و اکثر بخشها لطمه خواهند دید.
چین تعرفههای تلافی جویانه ۲۵ درصدی بر واردات ۶۵۹ قلم کالای آمریکایی به ارزش پنجاه میلیارد دلار وضع کرده است.
شیراچ گفت: این جنگ اقتصادی رو به تشدید ممکن است مانع از تلاشها برای حل و فصل دیگر مسائل در جبهه امنیتی شود. به گفته وی، با توجه به وجود مسائل جنجال برانگیز دیگر در مورد چین- تحریم ضد کره شمالی و مباحثات درباره دریای چین جنوبی- افزودن یک مسئله مهم دیگر به این فهرست احتمالا پیامدهای سیاسی منفی خواهد داشت که بر رابطه دو جانبه تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود، آمریکا شکایتهایی درباره رویههای تجاری چین دارد، اما رویکرد ترامپ پاسخ مناسبی نیست.
مشاور سابق اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد، شرکتهای آمریکایی اغلب در معرض سیاستهای دولت چین قرار دارند، پکن اغلب دسترسی شرکتهای آمریکایی را به بازار محدود میکند ضمن آنکه موانع غیرتعرفهای و دیگر الزامات سخت بر سرمایه گذاران آمریکایی اعمال میشود.
شاریچ گفت: دولت چین همچنین شرکتهای آمریکایی را برای دسترسی به بازار وادار به تبادل فناوریهای اختصاصی شان میکند با اینحال توجیه دولت ترامپ برای جنگ تجاری همچنان غیرموجه است.
طبق استدلال شاریچ، جنگ تجاری بر اساس این حقیقت که چین مازاد تجاری با آمریکا دارد و اینکه این امر به نوبه خود دال بر تخلف است، راه مناسبی برای پرداختن به این موضوع نیست، در جنگ تجاری همه زیان میبینند.
عوارض گمرکی جدید پکن بر اکثر اقلام ششم ژوئیه اجرایی خواهد شد. وزارت بازرگانی چین همچنین گفت: توافقات تجاری پیشین با آمریکا دیگر معتبر نخواهد بود.
شاریچ همچنین رئیس موسسه گلوبال پالیسی و استاد امور بین الملل در دانشگاه بین المللیای بی یو است.