شکست طرح سعودي ها براي ايجاد جنگ داخلي در عراق
ائتلاف فهرست سائرون به رهبري مقتدي صدر با فهرست فتح به رهبري هادي عامري و تلاش براي گسترش اين ائتلاف، طرح سعودي ها براي ايجاد جنگ داخلي در عراق را با شکست روبرو کرد.
اگر محتواي رسانه هاي وابسته به سعودي چون الحيات، الشرق الاوسط، عکاظ و يا رسانه هاي تصويري عربستان چون العربيه، الحدث واسکاي نيوز عربي را در مورد نتايج اعلام شده پس از انتخابات پارلماني عراق بررسي کنيم به يک خط تبليغي و جريان سازي مي رسيم که دو هدف اصلي را دنبال مي کرد که هدف اول آن ايجاد شکاف ميان گروههاي شيعي و هدف دوم آن دور کردن عراق پس از انتخابات پارلماني از ايران بود.
به زعم رسانه هاي سعودي پيروزي ائتلاف سائرون به رهبري مقتدي صدر به معناي پيروزي حزبي است که با ديگر گروههاي شيعي چندان رابطه خوبي ندارد و اين گروهها را به سهم بندي طائفه اي و حزبي متهم مي کند و خطوط قرمز مقتد صدر در باره دولت قانون يا فتح اجازه ائتلاف با اين گروهها را نمي دهد.
از سويي رسانه هاي سعودي با برجسته کردن سفر مقتدي صدر به رياض و ديدارش با محمدبن سلمان وليعهد عربستان اين رويکرد را دنبال مي کردند که ميان جناح صدر و ايران فاصله بياندازند و در مسير اين هدف، اين سفر را به معناي دور شدن از تهران و نزديکي به رياض تحليل مي کردند.
شبکه هاي خبري چون اسکاي نيوز در مسير تحقق اين هدف ادعاهاي ديگري را چون جلوگيري ايران از تشکيل دولت توسط مقتدي صدر مطرح و اين شبهه را ايجاد مي کردند که فهرست سائرون با تلاش ايران و گروههاي نزديک به تهران براي جلوگيري از تشکيل دولت روبروست وحتي از سوي چنين شبکه هايي اين ادعا مطرح مي شد که ايران با ايجاد تعامل ميان ديگر گروههاي شيعي و کرد عراقي درصدد حذف فهرست سائرون از قدرت است.
اين ادعاها در حالي بود که فاصله ميان فهرست هاي پيروز چون سائرون، فتح و نصر وابسته به حيدر العبادي در انتخابات بسيار نزديک بود و بسياري از اعضاي اين فهرست ها علائق مشترک در فهرست هاي رقيب داشتند و البته هيچ کدام از اين فهرست ها نيز به تنهايي قادر به تشکيل دولت نبودند.
حالا دو فهرست پيروز سائرون و فتح با اعلام ائتلاف و آمادگي براي گسترش اين ائتلاف با ديگرگروههاي شيعي چون دولت قانون و نصر و ديگر گروههاي سني و کرد عراقي، خط بطلاني بر تلاش سعودي ها براي ايجاد درگيري داخلي در عراق کشيده اند و اکنون رسانه هاي وابسته به سعودي چون الحيات که از اين رويداد مبارک خوشحال نشده اند نگراني خود را در پس اين خط تبليغي پنهان مي نمايند که اعلام ائتلاف میان لیست سائرون و الفتح مورد تعجب گروههاي عراقي شده است چرا که به زعم اين رسانه ها صدر خطوط قرمزي را براي ائتلاف با حشدالشعبي و ائتلاف دولت قانون وضع کرده بود و حالا از اين خطوط قرمز عبور کرده است.
در مورد دخالت سعودي براي ايجاد جنگ داخلي در عربستان کافي است اشاره شود که هفته گذشته دولت عراق دستور اخراج «یحیی شراحیلی» کاردار سابق سفارت عربستان در بغداد را صادر و او را عنصري نامطلوب قلمداد کرد.
شراحیلی که در حال حاضر منصب معاون «ثامر السبهان» وزیر مشاور سعودی در امور خلیج فارس را بر عهده دارد، قبل از انتخابات عراق با آمدن به بغداد سعی کرد با طرفهای مختلف سیاسی و شیعه و سنی ارتباط برقرار کند تا شاید بتواند بر ائتلافهای آنها تأثیر بگذارد.
ثامرالسهبان نيز که خود پيش از اين سفير عربستان در بغداد بود به دليل صدور بيانيه ها و چاپ مقالاتي در روزنامه ها عليه نيروهاي بسيج مردمي که در حال نبرد با داعش بودند از عراق اخراج شده بود.
ثامر السبهان در بيانيه هاي خود بارها حشدالشعبي را به بر افروختن جنگ طایفهای و مذهبی متهم مي کرد و اين در حالي است که عادل الجبير وزير امور خارجه عربستان نيز در حمايت از او با دخالت در امور داخلي عراق خواستار انحلال حشدالشعبي شده بود و همين دخالت ها و فتنه انگيزي ها بود که دولت عراق او را عنصر نامطلوب قلمداد و از اين کشور اخراج کرد.
---------------------------------
رضا محمدمراد