پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در محصولات لبنی سنتی و غیر پاستوریزه احتمال ابتلا به تب مالت وجود دارد و مردم باید توجه کنند که لبنیات پاستوریزه و کم چرب استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر زهرا عبداللهی در خصوص لبنیات سنتی گفت: مصرف لبنیات پرچرب مورد تأیید وزارت بهداشت نیست، این وزارتخانه توصیه می کند مردم از شیر و لبنیات کم چرب یعنی کمتر از 2 و نیم درصد چربی استفاده کنند و چون چربی محصولات لبنی سنتی، حیوانی است و باعث اضافه وزن، چاقی، چربی خون و بیماری های قلبی عروقی می شود، توصیه نمی شود.
وی افزود: لبنیات سنتی غیر پاستوریزه مورد تأیید وزارت بهداشت نیست و متأسفانه به علت مصرف این نوع لبنیات ابتلا به تب مالت در دو سال اخیر در کشور افزایش یافته است.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه توصیه وزارت بهداشت به مردم این است که لبنیات سنتی غیر پاستوریزه و فله ای استفاده نکنند، گفت: مصرف این نوع لبنیات خطر ابتلا به تب مالت را به همراه دارد، در واقع افزایش موارد تب مالت در کشور، ارتباط مستقیم با افزایش مصرف لبنیات فله ای و سنتی دارد و توصیه ما به مردم این است که شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: در مورد لبنیات پاستوریزه هم توصیه می شود که شیر و لبنیات پرچرب استفاده نشود و حتی اگر کارخانه ها محصولات لینی پاستوریزه پر چرب تولید کنند، توصیه وزارت بهداشت مصرف این نوع لبنیات نیست.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت در جهت ساماندهی، بر لبنیات فروشی های سنتی نظارت دارد، تصریح کرد: به علت تمایل مردم به مصرف کالاهای سنتی و این باور که لبنیات سنتی سالم تر است، تقاضا برای خرید این محصولات همچنان وجود دارد، درحالی که مردم باید بدانند این محصولات ممکن است تب مالت ایجاد کند و از طرفی بسیار پرچرب است و حتی گزارش هایی رسیده است که برخی از آنها در محصولات خود از پالم استفاده می کنند.