به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، استادکار قلمزنی در سرای مشیر شیراز از هجمه کالاهای کپی برداری شده خارجی می گوید.
امیری هجوم بی حد و اندازه کالاهای کپی شده درمراکز فرهنگی عرضه صنایع دستی را از چالشهای بزرگ تولید کنندگان صنایع دستی اصیل میداند.
عباسیان هنرمند و استادکار گوهر تراشی هم می گوید: کپیهای چین و هند و افغان از صنایع دستی اصیل، سایه سنگینی بر فروش دست ساختههای اصیل ایرانی انداخته است.
وی میافزاید: اگر چه هنرمندان زیادی به تولید صنایع دستی اصیل مثل گوهر تراشی، خاتم کاری، قلم زنی مشغول هستند و گردشگران خارجی هم استقبال زیادی از این صنایع می کنند، اما متاسفانه نمونههای اصیل در مراکز عرضه صنایع دستی بسیار کمرنگ است.
یکی از استادکاران خاتم کار و خاتم ساز هم عرضه کالاهای کپی شده داخلی و با کیفیت پایین را از چالشهای صنایع دستی اصیل شیراز اعلام کرد.
سرکاری افزود: درحالی که خاتم اصیل شیرازی با دارا بودن ویژگیهای منحصر بفرد در ساخت و کیفیت حرف اول را در کشور می زند، اما هجمه خاتم سایر استانها با کیفیتهای بسیار پایین به بازار فروش خاتم اصیل شیراز ضربه میزند.
وی، بی توجهی به بازارهای تخصصی صنایع دستی در شیراز را از دیگر چالشهای فروش دست ساختههای هنرمندان صنایع دستی شیراز اعلام کرد.
به گفته معاون صنایع دستی فارس، در فارس ۲۰۰ هزار هنرمند در تولید صنایع دستی فعال هستند که ۲۰ هزار نفر از آنها شناسایی شده و دارای مجوز صنایع دستی هستند.
زاهدیان نژاد افزود: ۱۲۰ رشته صنایع دستی در استان فارس وجود دارد که ۸۰ نوع آن فعال است.
وی، در خصوص حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی استان گفت: قرار است تا پایان امسال فروشگاههایی که صرفا صنایع دستی اصیل ایرانی را عرضه می کنند نشان اعتماد دریافت کنند تا هم از تولید کنندگان این صنایع حمایت شود و هم گردشگران خارجی و داخلی با اطمینان خاطر برای خرید دست ساختههای اصیل به مراکز تخصصی و قابل اعتماد دسترسی پیدا کنند.
وی افزود: با فروش نوروزی نمایشگاههای میراث فرهنگی و صنایع دستی، امسال نزدیک به ۶ میلیارد تومان به اقتصاد گردشگری فارس تزریق شد.