پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، روزنامه یو اس ای تودی در گزارشی نوشت دانشمندان گرد و غباری را کشف کرده اند که ماده اولیه تشکیل دهنده سیاره زمین و منظومه شمسی است.
بر اساس یک مطالعه جدید، دانشمندان مقداری گرد و خاک بین ستاره ای کشف کرده اند که میلیاردها سال پیش به زمین و منظومه شمسی شکل بخشید. هوپ ایشی از دانشگاه هاوایی در مانوئا و یکی از محققان این مطالعه گفت "گرد و خاک بین ستاره ای ماقبل تشکیل منظومه شمسی است که سنگ بنای سیاره ها و ستاره ها را تشکیل می دهد."
محققان این گرد و خاک باقیمانده را از جو بالای زمین جمع آوری کردند که احتمالاً به خاطر عبور ستاره های دنباله دار در آنجا جمع شده است.
ستاره های دنباله دار با عبور از نزدیکی خورشید، گرد و غباری از خود به جای می گذارند که می تواند به جو زمین برسد و در آن رسوب کند.
جیمز کلیستون از آزمایشگاه ملی لورنس برکلی در کالیفرنیا که یکی دیگر از محققان این مطالعه است گفت: "این ذرات غبار بین سیاره ای از زمان قبل از شکل گیری اجرام سیاره ای در منظومه شمسی به جا مانده اند و به ما بینشی درباره ترکیب شیمیایی اجزاء سازنده ستاره ها و سیاره ها می دهد."
این "گرد و خاک" در واقع دانه های بسیار ریز شیشه ای به نام "GEMS" (گوهر) هستند که با لایه های فلزی و سولفید پوشیده شده اند – و ضخامتی کمتر از یک صدم ضحامت یک تار موی انسان دارند.
ایتان سیگل متخصص فیزیک نجومی پس از خواندن این مطالعه جدید با اشاره به درک کنونی ما از نحوه شکل گیری سیاره ها گفت: "تصویر ساده انگارانه ما از دیسکی که خیلی داغ می شود، خرد می شود و سپس خنک می شود تا سیاره ها را شکل بدهد به شکل مأیوس کننده ای ساده سازی شده است. در عوض، ما یاد گرفتیم که ممکن است ماده بیرونی که کلید رازهای سیاره ای است در واقع ماده ای سرد باشد."
ایشی گفت: "اگر ما مواد اولیه شکل گیری یک سیاره متعلق به چهار میلیارد و ششصد میلیون سال پیش را در اختیار داشته باشیم، آنگاه می توانیم درک عمیق تری داشته باشیم."