به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، درهمايش تاثير عملکردهاي فرهنگي بر کاهش مصرف دخانيات که صبح امروز در سالن شهيد عليزاده دانشکده پيراپزشکي دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد برگزار شد گفت: در این همایش شرکت کنندگان با تاثير مخرب مصرف مواد دخاني از جمله انواع سرطان ها,بيماري هاي قلبي و عروقي، بيماري هاي تنفسي و مشکلات اجتماعي و رواني آشنا شدند.
دکتر لطفی افزود: در اين همايش یک روز ه که با هدف اشنايي قشرهاي مختلف مردم بويژه جوانان و بانوان با مضرات مواد دخاني برگزار شد بيش از 500نفر از کارشناسان بهداشتي, تشکل هاي مردم نهاد, متصديان رستوران ها, مديران فني واحدهاي صنعتي توليدي و روساي اتحاديه هاي صنفي حضور داشتند.
وی اشاره کرد: سالانه 55ميليارد نخ سيگار در کشور مصرف مي شود و چيزي افزون بر ده هزار ميليارد تومان نيز صرف مصرف دخانيات مي شود.
دکتر لطفی گفت: در استان يزد نيز در مجموع 25درصد از مردم استان مصرف دخانيات دارند و استان يزد از اين نظر در کشور در جايگاه يازدهم کشور قرار دارد.
وی در حاشيه اين همايش گفت: متاسفانه در ده سال گذشته رشد مصرف مواد دخاني از جمله قليان در بين بانوان 7برابر شده است.
دکتر لطفی با اشاره به اينکه بر اساس سند ملي غيرواگير بايد تا سال2025 ميزان مصرف مواد دخاني در کشور را تا 30درصد کاهش دهيم بر ضروت توجه به اقدامات سلبي از جمله موضوع ماليات بر فروش مواد دخاني و مقابله با دسترسي هاي آسان به مواد دخاني در جامعه در کنار فرهنگ سازي در اين زمينه تاکيد کرد.
عوارض و بيماري هاي مرتبط با مصرف مواد دخاني، موضوع آموزه هاي ديني و مصرف دخانيات، بهداشت و کنترل موضوع دخانيات و نقش مهم تشکل هاي مردم نهاد در کاهش مصرف مواد دخاني از مهمترين موضوعات و مباحث اين همايش يک روزه بود.