پخش زنده
امروز: -
417 طرح کشاورزی همزمان با هفته جهاد کشاورزی در خراسان جنوبی به بهره برداری می رسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در نشست خبری گفت: هزینه اجرای این طرحها 39 میلیارد و 160 میلیون تومان است که 16 میلیارد و 700 میلیون تومان از محل اعتبارات دولتی،14 میلیارد و 800 میلیون تومان تسهیلات بانکی و بقیه از محل خودیاری کشاورزان تامین شده است.
هاشم ولی پور مطلق افزود: با بهره برداری این طرحها برای 108 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد می شود و هزار و 915 شغل هم تثبیت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: 23 هزار و 430 نفر هم از مزایای این طرحها بهره مند می شوند.
وی با بیان اینکه بیشترین طرحها با 294 طرح در حوزه آب و خاک است، افزود: طرحهای این حوزه شامل 2 هزار و 438 هکتار آبیاری تحت فشار،40 کیلومتر لوله گذاری انتقال آب، 120 هزار متر مکعب ظرفیت احداث استخر ذخیره آب و 8 کیلومتر طول مرمت قنوات است.
ولی پور مطلق گفت: هم اکنون در 18 هزار هکتار از اراضی کشاورزی آبیاری نوین در حال اجرا است که پیش بینی می شود تا 5 سال آینده 70 درصد اراضی استان به این سامانه ها مجهز شوند.
وی با بیان اینکه با اجرای این مقدار سیستم آبیاری، نگران کمبود منابع آبی برای کشاورزی نخواهیم بود افزود: بر اساس آمار وزارت نیرو در سال 1395 با نصب کنتور هوشمند در چاههای کشاورزی 203 میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، توسعه کشت گلخانه ای را از دیگر اولویتهای این سازمان دانست و گفت: برای حمایت از فروش محصولات گلخانه ای و کوتاه شدن دست دلالان، 4 تعاونی گلخانه داران راه اندازی و قرارداد پیش خرید این محصولات بسته شده است.
ولی پور مطلق همچنین از کشت فراسرزمینی گندم، جو و دانه روغنی آفتابگردان در کشور اوکراین خبر داد و افزود: خراسان جنوبی، اولین استان در کشور است که با اوکراین قرارداد کشت این محصولات را در هزار و 200 هکتار اراضی دیم منعقد کرده است.
وی گفت: این اقدام با هدف تامین نیازهای اساسی مردم و با مشارکت 6 شرکت خصوصی استان انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: در اراضی تحت قرارداد تاکنون 500 هکتار دانه روغنی آفتابگردان و 430 هکتار گندم و جو کاشته شده ، که تا دو ماه آینده این محصولات برداشت و به کشور و استان وارد می شوند.
ولی پور مطلق همچنین واردات محصولات کشاورزی را از اولویتهای وزارتخانه و نظام ندانست و افزود: تنها در حوزه دام و گوشت قرمز از واردات این محصولات حمایت می کنیم و در صدور مجوز این واردات محدودیتی نداریم.
وی گفت: از توسعه زیرساختهای دامی در بازارچه های مرزی حمایت می کنیم و احداث کشتارگاه و مکانهای قرنطینه دام در بازارچه دو کوهانه نهبندان در اولویت پرداخت تسهیلات است.