پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی : نرخ سود بالا از طرف بانک ها اگرچه باعث جذب سرمایه می شود اما ترازنامه بانک ها به گونه ای است که وضع آنها را بهتر نمی کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما علی دیواندری امروز در نشست خبری در پاسخ به سؤالی درخصوص نرخ سود بانکی و کاهش این نرخ که سال گذشته در سیستم بانکی انجام شد گفت: نرخ سود بالا برای سپرده از طرفی سود بالای تسهیلات باعث می شود که تولید و تأمین مالی آن در بخش واقعی اقتصاد نیز توجیح پذیر نباشد.
وی افزود: با این حال بعد از نوسانات نرخ ارز درباره نرخ سود بانکی تجدیدنظر شد اگرچه در این خصوص اختلافات کارشناسی وجود دارد اما سیاست بانک مرکزی تعدیل کننده بود.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به ضرورت اصلاح نظام مالی کشور از جمله نظام بانکداری گفت: این موضوع نیاز به عظم و اراده جمعی دارد که فراتر از حوزه نظام بانکی است.
دیواندری گفت: اصلاح قانون بانکداری در دستور کار مجلس قرار دارد و برای اصلاح ترازنامه ها و ساختار بانک ها نیز طرحی در بانک مرکزی تهیه شده که خود رئیس بانک مرکزی پیگیر این موضوع است.
وی با بیان اینکه قانون بانک مرکزی نیز قانونی قدیمی است و نیاز به اصلاح دارد، گفت: موضوع استقلال بانک مرکزی و خلأهایی که باعث شده قدرت بانک مرکزی کاهش یابد باید پیگیری شود.
وی با اشاره به موضوع ساماندهی مؤسسات غیرمجاز گفت: در اینباره بانک مرکزی مقصر نبود و درباره سرمایه گذاری نکردن در این مؤسسات هشدار داده شده بود با این حال بانک مرکزی برای رفع مشکل سپرده گذاران کمک های زیادی انجام داد.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی افزود: با پرداخت سپرده گذاران این مؤسسات تا سقف 1 میلیارد تومان مشکل حدود 98 درصد سپرده گذاران حل خواهد شد.
وی افزود: کمتر از 2 هزار نفر سپرده گذار در این مؤسسات باقی خواهد ماند که احتمالاً مربوط به بخش حقوقی و شرکت ها هستند که سرمایه گذاری بالایی انجام داده اند.
دیواندری با اشاره به راه اندازی نظام یکپارچه مدیریت ارزی گفت: در همه کشورهایی که منابع ارزی بالایی دارند ازجمله کشور چین قوانین سختی برای مدیریت ارز وجود دارد و منابع حاصل از صادرات در سیستم های رسمی ثبت می شود و ایجاد تعادل در منابع و مصارف ارزی در کشور ما نیز ضروری است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره افزایش قیمت سکه گفت: در این زمینه برای مطالعات سفارشی به پژوهشکده پولی و بانکی داده نشده با این حال موضوع طلا با موضوع ارز متفاوت است و بحثی حیاتی برای کشور نیست که بخواهیم آن را برطرف کنیم.
وی گفت: قیمت سکه هم از قیمت ارز و هم از قیمت جهانی تأثیر می پذیرد و نمی توان انتظار داشت بانک مرکزی با عرضه سکه با نرخ پایین تر از بازار باعث از بین رفتن ذخائر کشور شود.
دیواندری گفت: بازار سکه نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود که ساماندهی آن نیاز فوری نیست اما کنترل قیمت ارز برای واردات کالاهایی مثل اقلام دارویی و غذایی ضروری است.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به افزایش ثبت سفارش ها در دوماهه امسال گفت: بخشی از این تقاضاها غیرواقعی است که باید سیستمی داشته باشیم تا از طرف نظام بانکی و وزارت صنعت این نیازهای غیرواقعی که ممکن است منجر به واردات نیز نشود شناسایی شود.
بیست و هشتمین همایش سیاست های پولی و بانکی برگزار میشود
این همایش در روزهای بیست و نهم و سی ام خرداد و با حضور سیاست گذاران حوزه پولی و نخبگان اقتصادی فعالان بخش خصوصی و نمایندگان وزارتخانه ها و موسسات دولتی برگزار خواهد شد.
دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و دبیر این همایش در نشست خبری با بیان اینکه نظام مالی بانکی کشور جدای از بخش واقعی اقتصاد نیست گفت: یکی از مشکلات اقتصاد کشور نبود مرجع ثبات دهنده در بخش مالی است.
وی افزود: ساختار سیاستگذاری پولی نظارت بانکی اصلاح قانون پولی و بانکی و فرصت ها و چالش ها استقلال و شفافیت پاسخگویی در بانکداری ساختار مالی دولت و ثبات مالی اصلاح ساختار نظام بانکی و ساماندهی موسسات غیرمجاز ارزیابی فرآیند اصلاح ساختار نظام بانکی ثبات مالی و بازارهای سرمایه شامل بیمه ها و صندوق های بازنشستگی و رژیم ارزی و ثبات نرخ ارز و پایدارسازی تورم و مدیریت نرخ سود نیز از محورهای دیگر این همایش است.
وی این همایش را تاثیرگذارترین همایش در حوزه سیاستگذاری پولی کشور دانست و گفت: در این همایش از چهره های ماندگار نظام بانکی نیز تقدیر خواهد شد.