پخش زنده
امروز: -
کشاورزان میمه ای به منظور صرفه جویی در مصرف آب الگوی کشت خود را تغییر دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان ؛ مدیرعامل شرکت تعاونی تولید قنوات سهگانه میمه با اشاره به اینکه کشاورزی سنتی میمه، به دلیل نیاز آبی زیاد، غیراقتصادی است گفت: تاکنون کشت غالب کشاورزان در میمه گندم بود که هر کیلوگرمِ آن به سه هزار و ۳۰۰ لیتر آب احتیاج دارد، در حالی که برای بهدست آوردن گل محمدی به همان وزن، فقط به یک هشتم آب مورد نیاز گندم، یعنی ۴۰۰ لیتر، نیاز است.
عبدالرضا شیبانی افزود: این در حالی است که در بازار میمه یک کیلوگرم گندم، که قیمت آن 870 تومان است، هزار و 500 تومان قیمت دارد اما یک کیلوگرم گل محمدی حدود ده برابر آن، یعنی ۱۴ هزارتومان معامله میشود.
وی گفت: کشاورزان با توجه به اینکه آبیاری غرقابی منابع آبی را هدر میدهد ، به یکپارچهسازی اراضی و تغییر الگوی کشت روی آوردند.
مدیرعامل شرکت تعاونی تولید قنوات سهگانه میمه افزود: این شرکت سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را با هزار و 500 عضو آغاز کرد و سال بعد با کاشت ۱۲هزار درختچه گل محمدی و پیادهسازی سیستم آبیاری نوین توانست طرح کشاورزی خود را به مرحله اجرا برساند.
شیبانی با اشاره به برداشت سالانه ۵۰۰ تن گل محمدی در میمه افزود: امسال در فصل برداشت، روزانه بهطور متوسط ۳۰۰ نفر بهمدت ۲۵ روز مشغول چیدن گلها هستند و سال آینده یعنی سال چهارم کاشت گل محمدی در گلستان میمه، در فصل گلچینی روزانه به ۱۳۰۰ نیروی کار نیاز است.
وی گفت: این شرکت در صدد احداث کارخانه با مشارکت «بنیاد برکت» است و موافقتهای اولیه بهدست آمده است و امیدواریم سال آینده پس از راهاندازی کارخانه، محصولات در میمه فراوری و به بازار عرضه شود.
شیبانی همچنین گفت: با راهاندازی کارخانه فراوری، علاوه بر ۱۳۰۰ نفری که سال آینده در فصل گلچینی مشغول به کار خواهند شد، برای ۶۰۰ نفر دیگر نیز مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد میشود.
سلیمان میرزایی مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان افزود: شرکت تعاونی تولید قنوات سهگانه میمه(گلستان)، یکی از ۵۵ شرکت تعاونی تولید روستایی استان است که به اجرای طرح «کاشت گل محمدی» و تجهیز آن به سیستم آبیاری تحت فشار (قطرهای) اقدام کرده است.
فصل برداشت گل محمدی در شهر میمه از اواخر اردیبهشت تا پایان خرداد است.
میمه شمالیترین شهر استان اصفهان و در ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.