پخش زنده
امروز: -
دبیرکل سازمان ملل متحد از تصویب « منشور هیچ زباله پلاستیکی » از سوی هفت کشور صنعتی جهان استقبال کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری شین هوا از نیویورک، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از تصویب « منشور هیچ زباله پلاستیکی » از سوی هفت کشور صنعتی جهان استقبال کرد و در مورد وضع بحرانی زباله های پلاستیکی در جهان هشدار داد.
گوترش روز شنبه در نشست سران گروه هفت گفت: « سالانه حدود هشت میلیون تن زباله پلاستیکی وارد اقیانوس ها می شود. اگر ما رویکرد خود را تغییر ندهیم، ممکن است این رقم تا سال 2050 از میزان وزن ماهی های موجود در اقیانوس ها فراتر رود ».
وی از وجود زباله های پلاستیکی در مناطق دورافتاده جهان و همچنین از اینکه این زباله ها موجودات دریایی را از بین می برد و جوامعی را که به صید و گردشگری وابسته هستند به خطر می اندازد، ابراز تأسف کرد.
دبیرکل سازمان ملل با اشاره به اینکه صید بیش از حد ذخایر ماهی ها را از بین می برد، آلودگی ناشی از زمین موجب ایجاد مناطق مرده ساحلی می شود و 80 درصد فاضلاب ها بدون تغییر به دریا بازمی گردد، افزود: « اشتباه نکنید، ما در یک نبرد هستیم و در همه جبهه ها شکست می خوریم ».
وی افزود: « تأثیر فزاینده تغییرات اقلیمی این مشکلات را تشدید کرده است. اسیدی شدن اقیانوس ها شبکه غذایی دریایی را مختل کرده و دمای اقیانوس ها به سطحی بی سابقه رسیده و موجب مرگ صخره های مرجانی و ایجاد طوفان های سهمگین شده است ».
گوترش هشدار داد: « انسان های زیادی آسیب پذیر شده اند، نه تنها به خاطر طوفان ها بلکه به علت بالا آمدن سطح آب اقیانوس ها و فرسایش سواحل. چهل درصد افرادی که در کمتر از 100 کیلومتری مناطق ساحلی زندگی می کنند و ساکنان کشورهای جزیره ای کم ارتفاع و همچنین بسیاری از شهرهای ساحلی بزرگ با خطر سیل مواجهند ».
وی خطاب به سران گروه هفت گفت: « من امروز اینجا هستم تا زنگ خطر را در مورد فوریت شرایط بحرانی اقیانوس ها به صدا در بیاورم. من از همه شما می خواهم تا این تهدیدها علیه محیط زیست جهانی را جدی بگیرید و درک کنید که آینده و امنیت ما در معرض خطر است ».