پخش زنده
امروز: -
برنامه رصد با موضوع چالش ها و فرصت های صنایع دستی ( به ویژه فرش) خراسان شمالی، به روی آنتن رفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان شمالی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در برنامه زنده رصد شبکه اترک، از ثبت فعالیت 15هزار صنعتگر در 61رشته صنایع دستی خراسان شمالی خبر داد و گفت: براساس تخمین، به همین تعداد هم به صورت غیررسمی و فصلی و ثبت نشده در حوزه صنایع دستی استان اشتغال دارند.
علی عابدی با بیان اینکه از سال 93 به بعد با توجه به بدهی های دولت، بیمه صنعتگران معطل مانده است افزود: امیدواریم با مصوبه دولت، دوباره بیمه صنعتگران که در آن سهم بیمه گر یک سوم و سهم دولت دو سوم از تعرفه بیمه است، برقرار شود.
در ادامه ایزانلو رئیس اتحادیه صنایع دستی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، نبود بازارچه دائمی را یکی از مشکلات حوزه صنایع دستی استان عنوان کرد که عابدی در پاسخ گفت: ما نقش حمایتی داریم و نه تصدی گری و در مورد احداث بازارچه دائمی در بوستان بابا امان، با توجه به قرار گرفتن در حاشیه جاده اصلی، منع قانونی هم داریم؛ ضمن اینکه سرمایه گذار توانمند بخش خصوصی برای احداث چنین بازارچه ای نداریم.
ایزانلو هم با بیان اینکه در تعطیلات نوروز تا یک و نیم میلیارد تومان صنایع دستی استان به فروش می رسد افزود: ظرفیت فروش حداقل ده میلیارد تومان صنایع دستی را در سال داریم.
وی برندسازی این محصولات را از مسئولیت های معاونت صنایع دستی دانست و گفت: متاسفانه با توجه به معرفی نشدن مناسب، صنایع دستی خراسان شمالی با قیمتی به مراتب پایین تر از نمونه دیگر استان های کشور به فروش می رسد.
افق روشن صنایع دستی استان با توجه به جوان و تحصیلکرده بودن ۸۰درصد فعالان این حوزه و برگزاری تجارت و بازاریابی الکترونیک و همچنین آموزش مقدماتی و مستمر هنرجویان هم از دیگر مواردی بود که عابدی مطرح کرد.
در مقابل، ایزانلو کافی نبودن تسهیلات حوزه صنایع دستی را مطرح کرد که هدایتی دبیر کمیسیون هماهنگی امور بانک های استان در ارتباط تلفنی پاسخ داد: تسهیلات حداکثر ۲۰میلیون تومانی به حوزه مشاغل خانگی با سود چهار درصد و تسهیلات مناطق روستایی، عشایری و مرزی با سودهای چهار و شش و هشت درصدی تا مبلغ ۵۰میلیون تومان در حال پرداخت است.
البته ایزانلو هم گفت که بانک ها در این خصوص، سلیقه ای عمل و سنگ اندازی می کنند.
مرادی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان هم در پاسخ تلفنی به ادعای ایزانلو مبنی بر تاثیر منفی موازی کاری برخی دستگاه ها و کاهش کیفیت محصولات به علت نبود مهارت کافی، گفت: مددجویان ما از ادارات فنی و حرفه ای و معاونت صنایع دستی آموزش فرا گرفته اند و پنج سال هم بر فعالیت آنان نظارت داریم. ضمن اینکه محصولات آنها را در مرکز به فروش می رسانیم.