پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز ، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حالي خود را برای برگزاری مذاکرات هسته ای با کره شمالی آماده می کند که هيچ مشاور نزدیک با تخصص هسته ای ندارد و این خود یکی از نمونه های بارز در حاشیه قرار گرفتن علم در تبیین سیاست های آمریکا است.
ترامپ در حالي خود را برای گفتگو با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی درباره خلع سلاح هسته ای این کشور آماده می کند که وی باید این گفتگوها را بدون کمک مشاور علمی کاخ سفید یا مشاور متخصص در امور هسته ای انجام دهد.
ترامپ در واقع نخستین رئیس جمهور آمریکا از سال 1941 است که هنوز مشاور علمی و متخصص را منصوب نکرده است ؛ سمتی که در جریان جنگ دوم جهانی برای راهنمایی و مشاوره به رئیس جمهور در امور تخصصی از موضوعات مربوط به جنگ افزارهای هسته ای گرفته تا بیماری های همه گیر جهانی شکل گرفت.
افرادی که در مذاکرات هسته ای گذشته شرکت داشته اند می گویند عدم حضور چنین مشاوران و متخصصاني در این مذاکرات می تواند در یکی از سنگین ترین موضوعات دیپلماتیک در دوره ریاست جمهوری ترامپ ، به لحاظ تاکتیکی به ضرر وی تمام شود.
نیکلاس برنز که ریاست مذاکرات با هند بر سر یک توافق هسته ای غیرنظامی را در دوران ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش برعهده داشت ، در این خصوص می گوید :« لازم است که حتما یک مشاور علمی متخصص در این مذاکرات حضور داشته باشد. مطمئن باشید که طرف مقابل چنین مشاور متخصصی را در اختیار خواهد داشت.»
فقدان چنین کارشناسان علمی و متخصص در کاخ سفید خود یکی از نمونه های تغییرات قابل توجه در دولت ترامپ است : در حاشیه قرار گرفتن علم در تبیین سیاست های آمریکا.
هیچ کارشناس متخصص و دانشمندی در وزارت امور خارجه آمریکا وجود ندارد ؛ جایی که علم برای امور سیاست های خارجی نظیر امنیت سایبری و پدیده گرم شدن جهانی آب و هوا نقش محوری را ایفا می کند.