پخش زنده
امروز: -
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: عملیات نهال کاری تلفیقی در 333 هکتار زمین های شیبدار کم بازده این استان انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، اسماعیل مختارپور با اشاره به اینکه عملیات نهال کاری تلفیقی در 333 هکتار زمین های مستثنیات شیبدار کم بازده در حوزه شهرستان های ساری، کلیجانرستاق، حوزه برد شهرستان ساری، دارابکلای میاندورود و نیز گلورد شهرستان بهشهر و گلوگاه اجرایی شده است افزود: حدود 6 میلیارد و 500 میلیون ریال برای اجرای این عملیات هزینه شده است.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری استفاده از اصول صحیح زراعت و افزایش بهره وری از زمین های زراعی شیبدار برای افزایش درآمد اقتصادی ساکنان حوزه آبخیز را از اهداف مهم و اساسی مدیریت جامع در حوزه های آبخیز برشمرد و گفت: زمین های شیبدار در این استان، بدون رعایت اصول فنی و به طور نامناسب مورد بهره برداری قرار گرفته، که موجب وارد آمدن خسارت جبران ناپذیری به اقتصاد کشاورزان و نیز به دلیل شخم های اشتباه و مکرر و بدون پوشش گیاهی زمین ها در اکثر فصول سال، باعث تشدید فرسایش، رسوب گذاری و بروز سیلاب می شود.
اسماعیل مختارپور با بیان اینکه پس از گذشت چند سال مواد آلی خاک کاملاً شسته شده و حاصلخیزی زمین و قدرت تولید به شدت پایین می آید، در نتیجه کشاورزان به ناچار زمین های خود را رها ساخته و موجب تخریب هر چه بیشتر حوزه های آبخیز می شود افزود: با توجه به موارد ذکر شده و بی تفاوت نبودن نسبت به فرسایش خاک زمین ها (کاربری ملی و غیر ملی) این معاونت، در زمین های با کاربری غیر ملی نسبت به تحویل نهال مثمر رایگان به صورت مشارکتی و ترویجی به متقاضیان اقدام کرده، با تغییر دیدگاه کاربران فعلی زمین های مذکور، اصلاح کاربری و حفظ سرمایه ملی برای افزایش بهره وری در واحد سطح و بالا بردن درآمد ساکنان، با نگاه ملی قدم اساسی برداشته شود.
معاونت فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری، هدایت آب های سطحی به بستر آب زیرزمینی و افزایش ذخیره آب در خاک، جلوگیری از فرسایش خاک( آبی و بادی ) و کمک به تثبیت خاک، جلوگیری و کاهش وقوع سیلاب، افزایش نفوذ پذیری و حاصلخیزی خاک، تعدیل آب و هوا، تصفیه هوا و کاهش آلودگی هوا، ارزش اقتصادی، ارزش تفریحی و گردشگری، پناهگاه حیات وحش، تسریع در عمل خاک سازی، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد و جلوگیری از مهاجرت روستائیان و ... را از مزایای اجرای عملیات نهال کاری تلفیقی بیان کرد.
مختارپور گفت: در کاشت نهال مثمر باید حصار کشی و حفاظت، عملیات آماده سازی عرصه، عملیات گود برداری، عملیات کاشت نهال، عملیات امور مراقبتی ( سله شکنی، واکاوی، هرس کردن درختان گردو) به طور کامل انجام شود.