جلسه علنی مجلس
تعویق بررسی لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم
با رأی نمایندگان مجلس، بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم به مدت دو ماه به تعویق افتاد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛این تصمیم با تصویب طرحی اتخاذ شد که پیش از این به امضای 50 نفر از نمایندگان مجلس رسیده بود و در نهایت در صحن علنی به رأی گذاشته شد که از 253 نماینده حاضر با 138 موافق، 103 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع به تصویب رسید و قرار شد؛ این لایحه پس از بررسی نتایج مذاکرات با اروپایی ها در زمینه برجام، مجددا در صحن علنی مجلس بررسی شود.
عراقچی: راه خروج از کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم، پیش بینی شده است
معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: راه خروج از کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم، در لایحه پیشنهادی دولت پیش بینی شده است.
عباس عراقچی به عنوان نماینده دولت، پس از ابراز نگرانی جمعی از نمایندگان مجلس در باره پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم، پشت تریبون قرارگرفت و در موافقت با این لایحه گفت: این کنوانسیون، یکی از ابزارهای بین المللی برای مقابله با تروریسم است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از دو منظر با تهدید تروریسم مواجه است؛ یکی تروریسم بین المللی که ما هم قربانی آن هستیم و دوم سوءاستفاده غربی ها از مفهوم تروریسم که جنبش های مقاومت و آزادی بخش را تهدید می کنند و ما باید با هردوی این تهدیدها مقابله کنیم.
عراقچی با اشاره به حمله تروریستی سال گذشته به مجلس تصریح کرد: از نظر سازمان ملل متحد، داعش، القاعده، طالبان و النصره؛ چهار تروریسم بین المللی هستند که ما هم قربانی آن هستیم.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما امروز در سوریه با تروریست ها مقابله می کنیم گفت: بدون همکاری و پیوستن به این کنوانسیون های بین المللی و خشکاندن منابع مالی تروریسم، مبارزه با تروریسم غیر ممکن است.
وی با اشاره به اینکه روسیه، عراق و حتی سوریه به این کنوانسیون بین المللی پیوسته اند افزود: ما باید با کمک به تحریم مالی تروریسم، وارد یک همکاری بین المللی شویم.
عراقچی گفت: تمام ارگان های امنیتی کشور و همه دستگاه ها؛ بیش از دو سال است که در این زمینه؛ کارکارشناسی می کنند و
درنهایت؛ شورای عالی امنیت ملی به این نتیجه رسید که این کنوانسیون، هیچ تهدید امنیتی برای کشور نخواهد داشت.
وی افزود: ما تمام نقاط ضعف را در این کنوانسیون دیده ایم و در حق شرط ها و بیانیه تفسیری جمهوری اسلامی ایران، تمام نقاط ضعف این کنوانسیون دیده شده است.
عراقچی گفت: از هم اکنون، نباید خودمان را تحریم کنیم و هر زمان ببینم گروه های مقاومت تحت فشار قرار میگیرند، حق خروج از کنوانسیون برای ما آزاد است و نباید از الان، هزینه های خروج از این کنوانسیون را به خودمان تحمیل کنیم.
طرح نمایندگان برای تعلیق دوماهه بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم
نمایندگان مجلس طرحی را برای تعلیق دو ماهه لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم ارائه دادند.
این طرح به امضا 50 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است و تاج گردون در دفاع از این طرح در صحن علنی سخنرانی کرد.
پیش از این؛ لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم در صحن علنی مجلس بررسی و برای رسیدگی بیشتر به کنوانسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارجاع شده بود که امروز دوباره در دستور کار مجدد مجلس قرار گرفت.
اصلاح لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته
نمایندگان مجلس با اصلاح لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) موافقت کردند.
براساس گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، این لایحه پیش از این در صحن علنی مجلس به تصویب رسیده بود که پس از تصویب به لحاظ تطابق نداشتن ترجمه با متن اصلی، مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت که پس از اصلاح آن در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، امروز در صحن علنی به تصویب رسید.
مخالفت با طرح الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریس و آموزشیاران نهضت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی مخالف کردند.
نمایندگان در نشست علنی صبح امروز (یکشنبه 20 خرداد) در جریان بررسی طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش با اصلاحات و الحاقات بعدی این طرح با 70 رأی موافق، 104 رأی مخالف و 17 رأی ممتنع از مجموع 250 نماینده حاضر در صحن مخالفت کردند.
غلامرضا کاتب در موافقت با طرح مذکور گفت: طبق پیشنهاد ارائه شده از کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، مشکل بار مالی یا به عبارتی اصل 75 در این خصوص برطرف شده است.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: پیشنهاد ارائه شده درخصوص تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی، مغایر برنامه ششم نیست و به نفع آموزش و پرورش است.
همچنین نادر قاضی پور در مخالفت با طرح مذکور گفت: در این طرح مشخص نشده است که چه گروه هایی - مانند پیش دبستانی ها، نهضتی ها و ... - در اولویت قرارگرفته اند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: صددرصد نیروهای مذکور باید تعیین تکلیف شوند، زیرا در مناطق مرزی و محروم فعالیت کرده اند؛ در طرح مذکور متولی برگزاری آزمون مشخص نیست، همچنین باید اذعان کرد شرکت در آزمون برای این افراد نیز دشوار است.
وی با اشاره به اینکه کمبود 169 هزار معلم در سال جاری وجود دارد، تصریح کرد: بر این اساس این افراد گزینش شده اند و از هفت خوان آموزش و پرورش عبور کرده اند، لذا باید زودتر تعیین تکلیف شوند.
محمدمهدی زاهدی نیز ضمن اعلام مخالفت کمیسیون آموزش و تحقیقات با طرح مذکورگفت: این طرح با برنامه ششم مغایر است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: طبق قانون، تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش باید از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی انجام شود.
مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، گفت: بررسی طرح مربوط به تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در جلسه روز سه شنبه 22 خرداد انجام خواهد شد.
طرح اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی اعلام وصول شد
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، طرح اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی را اعلام وصول کرد.
محمدعلی وکیلی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 20 خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصولی را به شرح زیر قرائت کرد:
- طرح الحاق ماده 23 نحوه فعالیت احزاب
- طرح اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی
- طرح ایجاد وزرای منطقه ای
- طرح نحوه اجرای احکام اعدام، قطع عضو و نقص عضو
- سوال ملی عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه از وزیر کشور درباره عدم اجرای قانون دائم مصوب سال 91 درباره ساخت 100 هزار کانکس برای حوادث
- سوال ملی جواد کریمی قدوسی و دو تن از نمایندگان از وزیر اطلاعات در خصوص عدم ارائه پاسخ به استعلام دادستان کل کشور در خصوص لیست افراد دو تابعیتی
- سوال ملی علی ساری نماینده مردم اهواز و دو تن دیگر از نمایندگان از وزیر نفت درباره عدم پاسخگویی مدیران حوزه نفت و توزیع نامناسب خدمات اجتماعی و عدم اعطای مالیات شهرداری ها
- سوال ملی علی ساری نماینده مردم اهواز و 7 تن دیگر از نمایندگان از وزیر نفت درباره عدم اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از بحران مازوت
- سوال ملی حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار از وزیر نیرو در خصوص عدم توجه به خرید کالای ایرانی
- سوال ملی سیده حمیده زرآبادی نماینده مردم قزوین و دو تن دیگر از نمایندگان از وزیر آموزش و پرورش درباره عدم شفافیت در آمار و اعلام آسیب های موجود در مدارس با توجه به روند رو به رشد آسیب های اجتماعی.
پایان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی
نمایندگان مجلس برای شرکت در مراسم سالگرد شهدای حملات تروریستی مجلس، امروز جلسه علنی را زودتر به اتمام رساندند تا در این مراسم شرکت کنند.
نخستین مراسم سالگرد شهدای مجلس، پیش از ظهر امروز در مدرسه عالی شهید مطهری آغاز شد.
اعضای هیأت رئیسه کمیسیونهای تخصصی اجلاسیه سوم دوره دهم مجلس
عصر امروز انتخابات هیأت رئیسه تعدادی از کمیسیونهای تخصصی برای اجلاسیه سوم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار و اعضای آنها مشخص شد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از خانه ملت، تاکنون اعضای هیأت رئیسه کمیسیونهای تدوین آیین نامه داخلی؛ شوراها و امور داخلی کشور؛ اقتصادی؛ انرژی؛ برنامه و بودجه و محاسبات؛ بهداشت و درمان؛ قضایی و حقوقی و عمران به این شرح مشخص شدهاند:
کمیسیون عمران:
محمدرضا رضایی، رئیس؛ سید ابوالفضل موسوی بیوکی، نایب رئیس اول؛ سیداحسن علوی، نایب رئیس دوم؛ صدیف بدری، سخنگو؛ حسین نیازآذری، دبیر اول؛ علیم یارمحمدی، دبیر دوم؛
کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات:
غلامرضا تاجگردون،رئیس؛ هادی قوامی، نایب رئیس اول؛ جهانبخش محبینیا، نایب رئیس دوم؛ محمدمهدی مفتح، سخنگو؛ محسن بیگلری، دبیر اول؛ علی کاظمی، دبیر دوم؛
کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی: غلامرضا کاتب، رئیس؛ عباس پاپیزاده، نایب رئیس اول؛ مهرداد بائوج لاهوتی، نایب رئیس دوم؛ عزتالله یوسفیان ملا، سخنگو؛ محمد عزیزی، دبیر اول؛ علیاکبری (نماینده شیراز)، دبیر دوم؛
کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور:
محمدجواد کولیوند، رئیس؛ امیر خجسته، نایب رئیس اول؛ سیدحمیدرضا کاظمی، نایب رئیس دوم؛ اصغر سلیمی، سخنگو؛ پروانه مافی، دبیر اول؛ سهراب گیلانی، دبیر دوم؛
کمیسیون اقتصادی:
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس؛ سیدحسن حسینی شاهرودی، نایب رئیس اول؛ عینالله شریفپور، نایب رئیس دوم؛ زهرا سعیدی مبارکه، سخنگو؛ معصومه آقاپور علیشاهی، دبیر اول؛ سیدتقی کبیری، دبیر دوم؛
کمیسیون انرژی:
فریدون حسنوند، رئیس؛ حسین امیری خامکانی، نایب رئیس اول؛ عدل هاشمیپور، نایب رئیس دوم؛ اسدالله قرهخانی، سخنگو؛ قاسم ساعدی، دبیر اول؛ کوروش کرمپور حقیقی، دبیر دوم؛
کمیسیون بهداشت و درمان:
حسینعلی شهریاری، رئیس؛ مرتضی خاتمی، نایب رئیس اول؛ محمدنعیم امینیفرد، نایب رئیس دوم؛ علی عابدی، سخنگو؛ منوچهر جمالی، دبیر اول؛ احمد حمزه، دبیر دوم؛
کمیسیون قضایی وحقوقی:
الهیار ملکشاهی، رئیس؛ یحیی کمالیپور، نایب رئیس اول؛ محمد کاظمی، نایب رئیس دوم؛ حسن نوروزی، سخنگو؛ جلیل رحیمی جهان آبادی، دبیر اول؛ حسین رضازاده، دبیر دوم.
اعضای هیأت رئیسه مابقی کمیسیونها نیز در جلسات آینده انتخاب خواهند شد.