نجات بیش از 470 مهاجر غیرقانونی در آبهای مغرب
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از فرانس پرس؛ نیروی دریایی مغرب اولین ساعات روز شنبه بیش از چهارصد و هفتاد مهاجر غیرقانونی را که قصد داشتند به اروپا بروند، در سواحل این کشور نجات دادند.
ارتش مغرب در بیانیه ای اعلام کرد نیروی دریایی در عملیات امداد و نجات در دریای مدیترانه به چند قایق حامل آوارگان که دچار مشکل شده بود، کمک کرد و در کل چهارصد و هفتاد و دو مهاجر غیرقانونی از جمله بیست و هشت زن و بیست و هفت کودک را نجات داد. ارتش مغرب در بیانیه خود به ملیت آوارگان و مهاجران غیرقانونی نجات یافته اشاره ای نکرد.
سالانه هزاران آواره و پناهجو که بیشترشان از کشورهای زیرصحرای آفریقا هستند، تلاش می کنند با استفاده از قایقهایی که عمدتا قابلیت تردد در آبهای عمیق را ندارند، از طریق مغرب خود را به اسپانیا برسانند؛ اما در بسیاری از موارد دچار مشکل می شوند.
مسیر مهاجرت به اسپانیا از طریق مغرب در سالهای اخیر به یکی از اصلی ترین گذرگاههای مهاجران غیرقانونی آفریقا استفاده شده است چرا که آوارگان از رفتن به لیبی که دچار هرج و مرج و ناامنی است پرهیز می کنند.
طبق اعلام سازمانهای غیردولتی، هزاران مهاجر غیرقانونی که در لیبی رهگیری شده اند در اردوگاهها نگهداری می شوند و با شکنجه و رفتارهای غیرانسانی روبرو هستند.
اواخر سال گذشته پخش یک فیلم ویدئویی توسط شبکه آمریکایی سی ان ان درباره برخوردهای غیرانسانی با آوارگان در لیبی، اعتراضات زیادی در آفریقا و اروپا برانگیخت. در این فیلم مهاجران آفریقایی که عمدتا از اتباع کشورهای زیرصحرای آفریقا هستند، در منطقه ای نزدیک پایتخت لیبی به عنوان برده به مزایده گذاشته می شوند.
به رغم تدابیری که برای مقابله با مهاجرتهای غیرقانونی در آبهای دریای مدیترانه به اجرا گذاشته شده است، هجوم آوارگان به کشورهای اروپایی به ویژه سواحل اسپانیا و ایتالیا از طریق مدیترانه کاهش نیافته است.
عملیات سوفیا یکی از این تدابیر است که بیست و دوم ژوئن سال دو هزار و پانزده برای مبارزه با گروههای قاچاق انسان و مهاجران در مدیترانه به اجرا گذاشته شد؛ با این حال مهاجرتهای غیرقانونی به اروپا از طریق دریای مدیترانه آن طور که انتظار می رفت کاهش نیافته است.
مغرب در سال دو هزار و سیزده سیاست مهاجرتی جدیدی اتخاذ کرد و پویش گسترده ای را برای قانونی کردن وضعیت هزاران مهاجر غیرقانونی مقیم این کشور که عمدتا از کشورهای زیرصحرای آفریقا هستند به اجرا گذاشت.