پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان علوم پزشکی در انجمن جهانی علوم اعصاب شناختی SOCIETY FOR NEUROSCIENCE اعلام کردند تفاوت در ساختار بخش خاکستری مغز انسان، بر میزان استفاده از غذاهای سالم تاثیر می گذارد. در واقع می توان گفت ساختار مغز انسان بر توانایی او در استفاده از تغذیه سالم تاثیر گذار است.
محققان می گویند شاخص های آناتومیک مغز انسان در تصمیم گیری هایش درباره سلامت و رفاه جسمی و روحی، موثر است. دانشمندان می گویند تغذیه سالم، به تداوم انتخاب غذاهای سالم و رضایت او از آنها بستگی دارد و افراد مختلف، از نظر توانایی انتخاب و خودکنترلی، متفاوتند.
دکتر لیان اشمیت و همکارانش می گویند تفاوت های آناتومیک در مغز بر خودکنترلی در برابر غذا تاثیر می گذارد. کورتکس مغز در بخش های پشتی جانبی و میانی با میزان خودکنترلی فرد در انتخاب اهداف غذایی مرتبط است.
دانشمندان بر این باورند که می توان با کار بیشتر بر روی این مناطق از مغز، راه های جدیدی برای کنترل تغذیه افراد و مهار کردن چاقی یافت. عوامل موثر در ایجاد چاقی شامل عوامل ارثی، پرخوری، تغییر سوخت وساز بافت چربی، کاهش تولید گرما، کاهش فعالیت جسمی بدون کاهش مقدار غذای دریافتی و برخی از داروهاست. افزایش چربی شکم نیز که به چاقی شکم موسوم است با افزایش خطر بروز بیماری های قلبی عروقی همراه است. محققان بر این باورند که ذخیره اصلی انرژی بدن، چربی است. برخی بیماران از افزایش پیشرونده وزن شکایت می کنند، حال آنکه مقدار غذای دریافتی آنها افزایش نیافته است.
باید گفت که چنین وضعیتی کاملاً امکان پذیر است.
کاهش پیشرونده توده عضلانی بدن که با افزایش سن روی می دهد، امری اجتناب ناپذیر است. در عین حال به دلیل کاهش توانایی بدن در سوزاندن چربی ها، وزن افزایش می یابد. در این حالت اگر مقدار کالری دریافتی به میزان قبلی باقی بماند، به ناچار افزایش وزن خواهیم داشت که بیشتر از چربی تشکیل شده است. بنابراین تولید انرژی کاهش می یابد و برای جبران انرژی از دست رفته نیاز به دریافت مقدار بیشتری ماده غذایی خواهد بود.