پخش زنده
امروز: -
مسیر اشغالگری، نژادپرستی، یکجانبه گرایی، زیاده خواهی و انحصار طلبی مقصدی جز تشدید تنفر عمومی از آمریکا و رژیم صهیونیستی نداشته است.
محافل رسانه ای برزگ جهان- که غالبا وابسته به بنگاههای مالی اقتصادی صهیونیست ها است - همواره از این که چهره منفور آمریکا و رژیم صهیونیستی نزد افکار عمومی جهان بویژه در کشورهای غیر اسلامی آشکار شود اجتناب می ورزند. شاید این موضوع بزرگ ترین سانسور رسانه ای در جهان قلمداد. اما گاهی رویداد هایی سبب می شود این چهره منفور آشکار شود.
نمونه بارز این رویدادها در این روزها لغو بازی دوستانه تیم فوتبال آرژانتین و تیم رژیم اسرائیل است. این بازی قرار بود در قدس اشغالی برگزار شود. گونزالو هیگوین مهاجم تیم ملی آرژانتین خبر لغو مسابقه تدارکاتی این تیم با اسرائیل را تائید کرد.
شبکه تلویزیونی الجزیره امروز در خبری فوری به نقل از رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کرد: این دیدار به دلیل اعمال فشار فلسطینی ها و هوادران آنها در اسپانیا و آرژانتین لغو شده است.
این موضوع نشان میدهد چگونه مبارزه با جنایات رژیم صهیونیستی به یک مطالبه جهانی - حتی در میان ملت های غیر مسلمان - تبدیل شده است.
پایگاه های خبری ورزشی مهم آرژانتین نیز اعلام کردند در نتیجه فشارهای طرفداران فلسطین و مخالفان رژیم صهیونیستی مسابقه تدارکاتی بین تیم ملی فوتبال آرژانتین و تیم فوتبال اسرائیل لغو شد.
پیش از این نیز رویداد بزرگ دیگری پرده از نفرت گسترده مردم جهان - حتی مردم آمریکا و اروپا - از رژیم صهیونیستی برداشته است. این رویداد حمایت گسترده مردم اروپا و آمریکا از «جنبش بایکوت» است.
کمپین بایکوت یا انزوا، عدم سرمایهگذاری و تحریم رژیم اسرائیل (بهپ انگلیسی: Boycott, Divestment and Sanctions (BDS)) جنبشی جهانی است که هدف آن تحت فشار قرار دادن رژیم اسرائیل با اهرمهای اقتصادی جهت پایان دادن به اشغال سرزمین فلسطین، رفع تبعیض و به رسمیت شناختن حق بازگشت میلیونها آواره فلسطینی است.
این جنبش در ۹ ژوئیه ۲۰۰۵ توسط ۱۷۱ سازمان غیردولتی فلسطینی بنیان گذارده شده و بر یکی از بیانیههای سازمان ملل علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی استناد و از روش مبارزه سیاهپوستان علیه دولت آپارتاید بهره میجوید. در حمایت از این کارزار دهها کنفرانس و حرکت اعتراضی در شهرهای مختلف جهان بخصوص در آمریکا و اروپا انجام شده است. حامیان این جنبش حتی شامل چهره های دانشگاهی، اعضای اتحادیه های کارگری، احزاب سیاسی و شهرواندان اراضی اشغالی می شود.
در این جا بد نیست به اظهارات دیروز سفیر آمریکا در آلمان و واکنش مقامات آلمانی به آن و همچنین انفعال مقامات آمریکایی در برابر این واکنش اشاره شود. این تحولات نشان میدهد آمریکا نیز چه جایگاه در جهان بخصوص در کشورهای متحد خود دارد.
ریچارد گرنل که از اول ماه مه در آلمان به سر میبرد، مسئولیت سفارت آمریکا در برلین را برعهده دارد. او در یک گفتوگو با سایت راستگرای "برایتبارت" از جمله از تقویت محافظهکاران در سراسر اروپا سخن گفته و این را بخشی از وظایف خود در آلمان تلقی کرده بود.
مقامات دولت آلمان اکنون رسما از گرنل خواستهاند درباره این اظهارات مداخله جویانه توضیح دهد. به باور سیاستمداران آلمان، اظهارات سفیر آمریکا در برلین با مختصات دیپلماسی سازگار نیست و به گونهای دخالت در امور داخلی کشورهای اروپایی به حساب میآید.
ریچارد گرنل در همان آغاز رسمی فعالیت خود در مقام سفیر ایالات متحده آمریکا از شرکتهای آلمانی درخواست کرده بود که به همکاریهای اقتصادی خود با ایران خاتمه دهند. همین موضوع باعث ناخشنودی سیاستمداران آلمان شده بود و آن را بهمثابه نوعی دخالت در امور خود تلقی کرده بودند.
آندرآ نالس، رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان، درباره سخنان سفیر آمریکا گفته بود وظیفه آموزش دیپلماسی به سفیر آمریکا در شمار وظایف او نیست، اما به نظر میرسد که سفیر آمریکا نیاز به آموزش در این زمینه دارد.
نمایندگان بسیاری از احزاب آلمان در پارلمان این کشور نیز سخنان و اظهارات سفیر آمریکا را مورد انتقاد قرار دادهاند. تورستن شیفر گومبل، معاون حزب سوسیال دموکرات نیز گفت:«شهروندان اروپا اجازه نخواهند داد که دستنشانده ترامپ به آنها بگوید که به چه کسی باید رای بدهند. کسی که به این گونه در مسائل دموکراتیک دخالت کند، قطعا فرد مناسبی برای این کار نیست.»
مارتین شولتس، رهبر سابق حزب سوسیال دموکرات نیز درباره ریچارد گرنل گفته است که رفتار سفیر جدید آمریکا در برلین شباهتی به رفتار یک دیپلمات ندارد و بیشتر شبیه به رفتار یک «افسر راستگرای افراطی یک قدرت استعماری» است.
هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان نیز به اظهارات جنجالی و مداخله جویانه ریچارد گرنل سفیر آمریکا در آلمان پاسخ داد و گفت: من از این بیانیه و انتقاداتی که به همراه داشته است،آگاهم. قطعا باید بحث های زیادی در این زمینه انجام شود و چه خوب می شود که سفیر مهمان فردای ما در وزارت امور خارجه باشد و این موضوع اعلام شده است و می توان درباره آن گفتگو کرد.
در واکنش به این انتقادات هدر نائورت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز گفت: سخنان سفیر آمریکا در آلمان بر اساس آزادی بیان بوده است.
به گزارش امروز شبکه تلویزیونی رویترز لایو، نائورت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات جنجالی گرنل قلب واقعیت کرد و گفت: آقای سفیر نگفته است که ما از حزب خاصی حمایت می کنیم او گفته که ما از دمکراسی حمایت می کنیم. ما از افرادی حمایت می کنیم که مردم آن کشورها برای رسیدن آنها به قدرت به آنها رای داده اند. او بر روی این موضوع تاکید کرده است که برخی از افراد و احزاب هم اکنون در اروپا خوب عمل می کنند.
اين تحولات حاکي از اين است که مسیر اشغالگری، نژاد پرستی، یکجانبه گرایی و زیاده خواهی و انحصار طلبی مقصدی جز تشدید تنفر عمومی از آمریکا و رژیم صهیونیستی نداشته است.
--------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی