عبدالحسین عباسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما گفت: اکثر مواد اولیه در صنعت مبل سازی و درودگری از چوب گرفته تا پارچه و چرم در داخل کشور تولید می شود اما در دو سه ما اخیر خرید هر کدام از این مواد اولیه از سوی فروشنده ها منوط به تعیین قیمت ارز شده است.
وی گفت: تولیدکننده های این صنف در یکی دو ماه گذشته هر وقت که به بازار مراجعه می کنند تا مواد اولیه تولیدات خود را تهیه نمایند مجبورند تا ساعت 11 و تعیین قیمت دلار در آن روز صبر کنند در حالی که قیمت ارز هیچ تأثیری در قیمت مواد اولیه ما ندارد.
عباسی افزود : خرید مواد اولیه در صنعت ما تا حدی پیچیده شده است که بعضی از فروشنده های این مواد حتی از ارائه فاکتور به ما خودداری می کنند و قیمت محصول خود را منوط به تعیین قیمت ارز در چند ماه آینده کرده اند یعنی مواد را امروز به ما می فروشند اما به ما قیمت نمی دهند و در آینده با قیمت چند ماه بعد با ما آن را حساب می کنند.
وی ضمن اعتراض به نبود نظارت دستگاه های نظارتی بر فروشنده های مواد اولیه در صنف درودگران و مبل سازان گفت: از طرف دیگر یک تولیدکننده در صنعت مبل باید 9 نوع مختلف مالیات و عوارض پرداخت کند تا بتواند تولیدی خود را باز نگه دارد از مالیات بر درآمد گرفته تا عوارض تابلوی سر در مغازه که عوارض بسیار عجیبی است چراکه تابلو شناسنامه هر مغازه است یعنی با همه این مالیات هایی که ما برای تولید پرداخت می کنیم هنوز حتی حق زدن تابلو بالای مغازه خود را نداریم مگر اینکه عوارض آن را پرداخت کرده باشیم.
رئیس اتحادیه درودگران افزود: حالا مالیات های مختلف به جای خود اما یکی از اصلی ترین دلایل افزایش قیمت محصول نهایی در صنعت مبلمان تنها مالیات بر ارزش افزوده است چرا که برای مثال در این صنعت مالیات بر ارزش افزوده از چوب فروش، پارچه فروش، روکوب، نقاش، مبل ساز و... تا فروشنده گرفته می شود و این یعنی برای یک کالا چندین مرتبه مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می شود ، با این روش چطور انتظار می رود قیمت نهایی محصولات در صنعت مبل سازی پایین بیاید؟
عباسی گفت : اگر مالیات ارزش افزوده تنها از فروشنده نهایی کالا گرفته شود و قیمت مواد اولیه هم ثابت نگه داشته شود مسلماً قیمت محصول نهایی در صنعت مبلمان پایین می اید و برای همه اقشار جامعه قابل خرید می گردد.
وی افزود : با توجه به اینکه 8 و نیم درصد از اشتغال کشور در صنعت مبلمان تأمین می شود ، باید برای حفظ آن تدبیری اندیشید تا مسائلی از این دست جلوی ادامه فعالیت تولیدکننده های این صنعت را نگیرد.