نماینده دائم روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی؛
تصمیم ایران برای توسعه برنامه هسته ای ، مطابق برجام است
میخائل اولیانوف : ایران تنها کشور در جهان است که بسیار بیشتر از سایر کشورها تحت کنترل آژانس قرار دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ؛ میخائل اولیانوف نماینده دائم روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت : تصمیم جدید ایران برای توسعه برنامه هسته ای و دستیابی به ۱۹۰ هزار سو ، کاملا مطابق توافق هسته ای است و منافاتی با برجام ندارد.
اولیانوف که در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین اتریش سخن می گفت ، افزود : ایران تنها کشور در جهان است که بسیار بیشتر از سایر کشورها تحت کنترل آژانس قرار دارد.
نماینده دائم روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد : میزان ریسک در بخش فعالیت های هسته ای ایران ، عملا صفر درصد است .
وی با انتقاد از اقدام یکجانبه آمریکا در خروج از برجام گفت : عدم ریسک در برنامه هسته ای صلح آمیز ایران ، نتیجه توافق هسته ای و نیز همکاری ایران و آژانس است .
نماینده دائم روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی خروج آمریکا از توافقنامه هسته ای ایران را محکوم کرد و گفت این اقدام آمریکا واشنگتن را از همه حقوق خود در چارچوب برجام محروم می کند.
«میخاییل اولیانوف» تصریح کرد: «ما به این حقیقت باور داریم که تصمیم آمریکا برای پاره کردن توافقنامه جامع سال 2015، واقعا آمریکا را از همه حقوق خود در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل محروم می کند. »
متن سخنرانی وی امروز در پایگاه اینترنتی وزارت خارجه روسیه منتشر شده است.
این دیپلمات روس تاکید کرد: ما ابراز امیدواری می کنیم که توافق جامع درخصوص برنامه هسته ای ایران همچنان به نفع صلح و ثبات ادامه داشته باشد.
وی افزود طرف روسی به هر نحو ممکن به تحقق این امر کمک خواهد کرد.
به گفته اولیانوف، روسیه از این موضوع متأسف است که خط مشی واشنگتن نسبت به تضعیف تعهدات بین المللی خود، بر وجهه و اعتماد نظام تضمین های آژانس تأثیر می گذارد.
نماینده دائم روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود:« ما شدیدا متاسفیم که خط مشی سیاسی به دقت بررسی و برنامه ریزی نشده و بی اساس آمریکا در برجام اعتماد به نظام بین المللی تضمین های آژانس را تضعیف می کند و بر نتیجه گیری آژانس و اعتبار آن در زمینه بازرسی ها سایه می افکند و آن را زیر سوال می برد. در کل، تمام این عوامل، بدون هیچگونه فکر کردن واشنگتن درباره آن و در نظرگرفتن پیامدهای آن باعث تضعیف رژیم منع گسترش تسلیحات هسته ای می شود.»