در برنامه «جهان آرا» شبکه افق مطرح شد؛
اندیشههای امام را درشت ننویسید، درست بنویسید
برنامه تلویزیونی «جهان آرا» با حضور دکتر محمد صادق کوشکی و با موضوع بررسی زوایای ناگفته اندیشه امام خمینی (ره)، از شبکه افق پخش شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی شبکه افق سیما،مهمان برنامه دکتر محمدصادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و پژوهشگر تاریخ معاصر و وحید یامینپور مجری برنامه بود.
بخشی از دشمن ما داخلی است
یامینپور به بحث دشمنان انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: معمولاً دشمنان را خارجی میدانیم، ولی بر اساس اندیشههای امام(ره) بخشی از دشمن داخل خود ما و در حوزه اشخاص، جریانها و فرهنگ است.
کوشکی هم با اشاره به گفتهای از شهید خرازی راجع به جنگ که «جنگ را درشت ننویسید، درست بنویسید» مطرح کرد: متأسفانه همین آفت گرفتار اندیشههای امام شده است که اندیشههای امام درشت نوشته شده، اما درست نوشته و بیان نشده است.
وی افزود : عده معدودی از نسل امروز اندیشههای واقعی امام(ره) را درک کردهاند. حتی آنهایی که امام(ره) را درک کرده بودند خیلی از اندیشههای امام را فراموش کردهاند و لازم است مدام اینها یادآوری شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران فارغ از تحریفاتی که در خصوص شخصیت حضرت امام(ره) میشود، به تلاش عدهای برای نشان دادن امام(ره) به عنوان شخصیتی صرفاً عارف مسلک و طرفدار اسلام رحمانی اشاره کرد.
وی گفت: امام در وصیتنامهشان میفرماید دستهای ناپاک عمال ابرقدرتها چه عمال خارجی و چه عمال داخلی بدتر از خارجی در نیت و اراده آهنین مردم در مقابله با ابرقدرتها تزلزل ایجاد میکنند.
پژوهشگر تاریخ معاصر اظهار کرد: امام(ره) منشأ مشکلات کشور را از داخل میداند، نه خارج و میفرماید، «مقدرات ملت به دست دانشگاههاست.» اگر دیدید در کشوری مشکل هست به خاطر این است که دانشگاهش نتوانسته است برای برونرفت از آن مشکل راه چاره بیابد و مقصر دانشگاه است.
وی در ادامه یادآور شد: وقتی در دانشگاه اساتیدی هستند که خودباختگی و غربزدگی را به دانشجوها القا میکنند و دانشجویان میپذیرند، قطعاً کشور گرفتار انواع مشکلات خواهد شد، چون مبنای چنین دانشگاهی «نمیتوانیم» و این دانشگاه ناتوان از ارائه راهحل است، بنابراین باید دست دراز کنیم و راهحل را از غربیها بگیریم.
کوشکی اظهار کرد: اگر کسی بخواهد بر اساس زبانهای اروپایی مطلب بنویسد به او روشنفکر و دانشمند میگویند و امام میفرماید برای این عده از گهواره تا قبر هر جا واژهها غربی باشد مورد توجه است و هر چه از اروپا بیاید مصداق پیشرفت محسوب میشود. اگر تحقیق یا نوشتهای بر اساس متون بومی، خودی و ایرانی باشد مطرود، کهنه و واپسزده است و اگر مراجع اروپایی داشته باشد ، علمی است.
وی افزود: چنین دانشگاهی نادیده گرفتن توانایی و فرهنگ خودی و بومی و نه صرفاً فرهنگ اسلامی را القا میکند. امام میفرماید چنین دانشگاهی سرنوشت نامطلوبی را برای کشور رقم میزند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران پیرامون سبک زندگی مطرح ساخت: اگر بچههای ما نامهای لاتین و تقلید از اروپاییها داشته باشند به آن افتخار میکنند، اما اگر اسمهای خودی داشته باشند سر به زیرند. همینطور در مورد نامها و تابلوها مثلاً شرکت و کالا ایرانی است، اما اسمش خارجی است و حتی اسم آن را با حروف لاتین مینویسند.
یامینپور هم تکمیل کرد: اوایل انقلاب اسلامی و پیش از انقلاب فرهنگی مطرح کرده بودند که توانستیم امریکا را از کشور اخراج کنیم، ولی مغزها و ذهنهای امریکایی به این سادگیها از کشور خارج نخواهند شد.
کوشکی هم ابراز تأسف کرد: در حال حاضر نسل اساتید خودباخته و غربزده امثال خودشان را بازتولید کردهاند و نسل سوم اساتید بعد از انقلاب به تعبیر جلال آلاحمد خودشان را با دست خودشان زیر میکروسکوپ میگذارند و از غربیها میخواهند که آنها را ببینند که چه جانوری هستیم.
وی خاطرنشان کرد: برای مطالعه و بررسی انقلاب اسلامی هنوز باید به نظر غربیها در این باره مراجعه کرد و گویی ملتی که انقلاب کرده الکن و ناتوان است از بیان آنچه که انجام داده است. در حالی که ما میدانیم چرا و با چه هدفی انقلاب کردیم و چه شعارهایی میدادیم.
پژوهشگر تاریخ معاصر افزود: چنین وضعیتی در مورد بررسی ابعاد جنگ تحمیلی هم وجود دارد.
کوشکی گفت: امام(ره) در وصیتنامهشان میفرمایند در دانشگاه نقشه آن است که جوانان را از فرهنگ، ادب و ارزشهایمان منحرف کنند و به شرق یا غرب بکشانند و دولتمردان را از بین این جوانان انتخاب و بر سرنوشت کشور حاکم کنند و به دست آنها هر آنچه میخواهند انجام دهند.
وی افزود : تعبیر امام این است که دولتمردانی که از بین اینگونه تربیتشدگان دانشگاه انتخاب میشوند کشور را عقب نگه میدارند، چون مدام القا میکنند ما نمیتوانیم به غرب برسیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران مطرح کرد: امام میفرماید نباید بگذاریم دانشگاهها به انحراف کشیده شوند، اگر انحرافی به چشم خورد باید با اقدامی سریع در رفع آن بکوشیم و در مرحله اول جلوگیری این انحرافات به عهده جوانان دانشگاهی و دانشگاهیان است.
وی یادآور شد: دانشگاهی برای ما کارآمد است که به تعبیر امام(ره) به دانشجویان القا کند نژاد آریا و عرب از اروپاییها و امریکاییها چیزی کم ندارد. اگر خودتان را بیابید و یأس را از خودتان دور کنید و چشمداشتی به غیر خود نداشته باشید و به خدا توکل کنید و اتکا به نفس داشته باشید در درازمدت قادر به انجام همه کار و ساختن همه چیز خواهید بود.
پژوهشگر تاریخ معاصر در خصوص به کارگیری متخصصان داخلی با نظر به فرمایش امام(ره) تصریح کرد: امام(ره) در سال ۱۳۶۰ میفرمایند در کشور متخصصانی هستند که میتوانند مشکلات کشور را حل و ابتکار و اختراع کنند و امام چند بار واژه اختراع را به کار میبرند.
وی افزود: امام میفرماید دولتها باید از متخصصین داخلی قدردانی مادی و معنوی و آنها را تشویق کنند و به کار بگیرند تا مشکلات کشور حل و فصل شوند.
کوشکی تأکید کرد: رهبری در کشور ما اندیشه است و در بیانات امام(ره) و مقام معظم رهبری تداوم این اندیشه را به وضوح مشاهده میکنیم. امام(ره) در سال ۱۳۶۱ فرمودند از ورود کالاهای مصرفی و خانمانبرانداز غربی جلوگیری شود و با آنچه دارید بسازید تا کشورتان به سمت پیشرفت برود. در سالهای اخیر هم توصیه مقام معظم رهبری مصرف کالاهای ایرانی بوده است.
وی اضافه کرد: تفکر استقلال در اندیشه شیعه تفکری ادامهدار است.
یامینپور ( مجری ) به تعبیر تندتری از امام(ره) اشاره کرد و گفت: رژیم پهلوی میخواست جوانان ما را تبدیل به عروسکهای مصرفی کند.
کوشکی هم لطمهزنندگان به انقلاب را صرفاً دگراندیشان ندانست و گفت : بعضیها فکرشان فاسد نیست و به تعبیر امام در بند «ج» وصیتنامه اینها افرادی مادی هستند که اسیر جنگ روانی دشمن شدهاند. امام راحل میفرماید شایعههایی در کشور پخش میشوند و خیلیها ندانسته و ناخواسته اینها را پخش میکنند و وقتی یکی کهنه شد شایعه دیگری روی کار میآید.
وی یادآور شد: ما الان میبینیم که چنین اتفاقی در فضای مجازی ولنگار فعلی میافتد. حتی برخی از روحانیان که بیخبر از حیله دشمن هستند تحت تأثیر قرار میگیرند و میگویند ای کاش اصلاً جمهوری اسلامی نبود و ساحت اسلام مصونتر میماند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران پیرامون نتیجه پخش این شایعهها بیان کرد: یأس مردم را فرا میگیرد، مثبتها دیده نمیشود و جامعه قفل میکند و خوبها رمقی برای حرکت ندارند، چون اخبار بد بهقدری پمپاژ شده است که خوبها ناامید میشوند. بدها هم میگویند حالا که شرایط چنین است تا میتوانیم بدی کنیم.
وی در خصوص مقابله با این روند تصریح کرد: امام میفرماید راه مقابله با این وضعیت اطلاع از تاریخ جهان و انقلابها و تحولات دنیا و مرور آنهاست تا دریابیم فضایی که در کشور تجربه میکنیم بدون نظیر نیست و داریم از مرحله گذار عبور میکنیم.
پژوهشگر تاریخ معاصر خاطرنشان کرد: بخشی از عمال داخلی بدتر از خارجی کسانی هستند که ادامهدهنده بسامد تلنگر شایعههای دشمن خارجیاند.
عزت با صبر و مقاومت به دست میآید
وی پیرامون عزت ملی با اشاره به وقایعی تاریخی چون تأسیس بانک شاهنشاهی انگلیسی، تحریم تنباکو، گفتگو بین حضرت امام(ره) در تبعید به ترکیه با سرهنگ ساواک در هواپیما و دادگاه مرحوم آیتالله طالقانی گفت: تا پیش از انقلاب اسلامی اجازه رشد به عزت ملی ما داده نمیشد. مردم با وجودی که عزت را دوست داشتند، اما کسی نبود که شیوه به دست آوردن عزت را به آنها آموزش بدهد. امام عزت را به مردم نشان داد و به تعبیر امام انقلاب اسلامی، انقلاب عزت است که این عزت با صبر و مقاومت به دست میآید.
کوشکی اظهار کرد: عزتخواهی ذات تشیع و کسانی است که اصل قیام عاشورا را درک کردهاند.
وی نتیجه عزت را دفاع از حضور قانونی ایران در سوریه توسط اردشیر زاهدی آخرین سفیر ایران در امریکا، داماد شاه و دشمن درجه یک انقلاب اسلامی طی یادداشتی (در قالب آگهی) ـ که در ۲۵ می سال ۲۰۱۸/ جمعه ۴ خرداد سال ۱۳۹۷ در نیویورکتایمز چاپ شد ـ دانست.
کوشکی به دیدار محمدرضا پهلوی با کندی پس از تصویب کاپیتولاسیون (حق قضاوت کنسولی امریکا) در ایران اشاره کرد و توضیح داد: محمدرضا پهلوی برای گرفتن وام از امریکا به آن کشور سفر و در مقابل رئیسجمهور امریکا تعظیم کرده و عکس وی در روزنامههای خارجی وقت در حالی که مقابل کندی تعظیم کرده بود و کندی از بالا به او نگاه میکرد منتشر شد.
وی افزود: این عکس در روزنامههای داخلی چاپ نشد و حضرت امام در سال ۱۳۴۳ طی سخنرانیشان عکس را تشریح کردند و گفتند برای ما مسلمان و ایرانی ننگ است که شاه مملکت به امریکا برود و سرش را مقابل رئیسجمهور امریکا خم کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به خاطره بالا مطرح کرد: تاریخ دو باره تکرار میشود و امروز عدهای به دنبال عزتفروشی هستند تا وامی بگیرند یا شرکتی خارجی در ایران سرمایهگذاری کند.
وی مؤکداً گفت: بیشترین تأکید امام(ره) در وصیتنامهشان استقلال است و صراحتاً میفرمایند اگر ملتی استقلال نداشته باشد نمیتواند مسلمان باشد.
وی خاطرنشان کرد: ملت ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی تصمیم گرفت بنده خدا باشد، نه گاو شیرده امریکاییها.