به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به اینکه در این استان سیزده شناگاه تعبیه شده است می گوید : هفت شناگاه در بوشهر ؛ یک شناگاه در دیلم ، سه شناگاه در گناوه و 2 شناگاه در دلوار قرار دارد.
حسین دلشب با بیان اینکه پایش میکروبی شناگاهها در فصل سرد به دلیل استفاده کمتر هر 90 روز و در در فصول گرم ماهانه انجام میشود ، می افزاید : از 7شناگاه بوشهر چهار نقطه پارک سیادت ، پلاژ آقایان در جفره ، پارک دانشجو و پارک ریشهر آلودگی زیادی دارد.
وی گفت : شناگاههای پارک شغاب ، پارک لیان و منطقه بندرگاه آلودگی های کمتری دارد. مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر می گوید : در دیلم وگناوه فاضلاب در فصول سرد سال به دریا ریخته می شود اما در تابستان به دلیل استفاده بیشتر مردم از شناگاه ها به شبکه فاضلاب شهری هدایت می شود.
حسین دلشب افزود : با همکاری شهرداری ها نقاط پاک دریا با پرچم ابی و نقاط الوده با پرچم زرد مشخص و نصب شده است.
اما مردم از نصب این پرچم ها اظهار بی اطلاعی می کنند و برخی دیگر هم برغم مطلع شدن به تفریحات آبی خود ادامه می دهند.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر می گوید: برغم هشدار به شهرداری در خصوص آلودگی شناگاهها و جلوگیری از شنای مردم در این مناطق ؛ در ایام نوروز ، بنرهای نصب شده بدون اشاره به آلودگی دریا فقط توصیه ها و مضامین دیگر رعایت ایمنی در شنا اشاره شده بود.
وی همچنین با اشاره به دیگر مناطق آلوده دریا در استان می گوید : در بخش های جنوبی استان در سال های گذشته شاهد ورود فاضلاب صنعتی به دریا بودیم که با پیگیری های حقوقی و قضایی انجام شده علیه مجتمع گازی پارس جنوبی از این اقدام جلوگیری شد.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر ناقص بودن شبکه فاضلاب شهرهای بزرگ و نداشتن شبکه فاضلاب در دیگر شهرها را اصلی ترین دلیل الودگی ها عنوان کرد و افزود : متاسفانه شبکه فاضلاب مشخصی در شهر های جنوبی استان وجود ندارد که در بخش هایی شاهد ورود فاضلاب انسانی به دریا هستیم.
دکتر علیپور کارشناس محیط زیست میگوید : باید میزان آلودگی ها صفرmpn باشد که در حال حاضر رقمی فراتر از mpn 1100 را نشان میدهد . که این عدد بالاترین عدد تعریف شده در این سازمان برای آلودگی های دریا است.
وی افزود : با توجه به اینکه در برخی مواقع حتی میزان آلودگی از 1100 mpn بیشتر است براساس بخشنامه های سازمان محیط زیست اجازه اعلام آن رقم را نداریم.
مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور حميدرضا جانباز در نشست بررسي مشكلات حوزه آب و برق شهرستانهاي بوشهر و گناوه و ديلم ، با اشاره به اجراي طرح فاضلاب در سه شهر بوشهر، گناوه و ديلم گفت : طرح فاضلاب بوشهر پيشرفت قابل توجهي دارد و براي تكميل آن به ۳۳۰ ميليارد تومان اعتبار نياز است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان بوشهر با اشاره به نیاز فرهنگ سازی عمومی میگوید : برخی از مردم ، شبکه فاضلاب خود را به دریا متصل کرده اند که این کار تخلف محسوب شده باعث الودگی دریا می شود.
کیقباد یاکیده افزود : در بوشهر دو تصفیه خانه راه ندازی شده است که فاضلاب های شهری را قبل از ورود به دریا تصفیه می کند.
اما دکتر علیپور کارشناس محیط معتقد است برغم تصفیه قبل از ورود فاضلاب شهری به دریا ؛ تصفیه انجام شده با توجه به نداشتن استانداردهای لازم به صورت صحیح اجرا نمی شود و بی فایده است.
سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود : متاسفانه در حال حاضر شناگاه ها در نقاطی راه اندازی شده که مبدا ورود فاضلاب ها به دریا است و این آلودگی ها میتواند موجب بیماری های پوستی ریوی و اسهال شود که اگر با ورود فاضلاب های صنعتی موجه باشیم میتواند موجب سرطان پوست شود.