پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما گروهی از سیاستمداران برجسته وابسته به احزاب دست چپی آلمان روز سه شنبه در پی اظهارات اخیر سفیر آمریکا در برلین وی را به دخالت در امور داخلی آلمان متهم کردند و اخراج وی را از کشور خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ریچارد گرنل سفیر آمریکا در آلمان که از مدافعان سرسخت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا محسوب می شود، از همان روز هشتم ماه مه و تصدی این سمت در برلین، با انتشار توئیتی مبنی بر اینکه شرکتهای آلمانی باید تجارت با ایران را متوقف سازند خشم محافل داخلی در آلمان را برانگیخت.
اظهارات اخیر وی درباره لزوم تلاش برای به قدرت رساندن محافظه کاران در سراسر اروپا، بار دیگر با واکنش شدید داخلی در آلمان روبرو شده است.
گرنل در مصاحبه ای که روز یکشنبه منتشر شد، گفته بود من به طور مطلق می خواهم از محافظه کاران در دیگر کشورهای اروپایی و دیگر مسئولان جریان های راستگرای افراطی حمایت کنم.
این نوع اظهارات از زبان سفیر که باید بی طرف باشد و در امور سیاسی دیگر کشورها دخالت نکند امری معمول و عادی به شمار نمی رود و برلین روز دوشنبه از سفیر آمریکا خواست تا درباره اظهارات خود در خصوص راستگرایان افراطی در اروپا توضیح دهد.
مارتین شولتز رئیس سابق حزب سوسیال دموکرات آلمان درباره اظهارات گرنل گفت: آنچه این مرد انجام می دهد تاکنون در عرصه دیپلماسی بین المللی سابقه نداشته است. اگر سفیر آلمان در آمریکا بگوید که وی با هدف تقویت دموکراتها در واشنگتن حضور دارد، بلافاصله از آمریکا اخراج می شود.
وی در پیام توئیتری خود نوشت سفیر آمریکا در آلمان نه مانند یک دیپلمات بلکه مانند یک افسر افراطی راستگرای استعماری رفتار می کند.
سارا واگن کنشت Sahra Wagenknecht رئیس حزب راستگرای مخالف دولت نیز اعلام کرد برلین به جای دعوت از گرنل برای مذاکره و توضیح، بهتر است هر چه سریعتر وی را از آلمان اخراج کند.
وی در مصاحبه با دی ولت گفت: کسی مانند ریچارد گرنل سفیر آمریکا که فکر می کند می تواند برای اروپا ارباب باشد و برای ما تعیین تکلیف کند، بهتر است دیگر به عنوان دیپلمات در آلمان باقی نماند.
وی افزود اگر دولت، حاکمیت ملی و اقتدار آلمان را جدی می گیرد نباید از گرنل برای گپ زدن و قهوه خوردن دعوت کند بلکه باید فورا وی را از کشور بیرون بیندازد.
جنجال بر سر اظهارات و عملکرد گرنل در شرایطی صورت می گیرد که آلمان و آمریکا پس از اقدام ترامپ به خروج از توافق هسته ای ایران و نیز اعمال تعرفه های تنبیهی بر محصول فولاد و آلومینیوم اروپا ، روابطی نه چندان دوستانه را تجربه می کنند.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمات پیشتر در تاکید بر این موضوع گفته بود اروپا دیگر نمی تواند بر روی حمایت آمریکا از خود حساب کند و باید سرنوشت خود را، خود به دست بگیرد.