پخش زنده
امروز: -
جمعی از مردم قدرشناس و ولایت مدارشهرستان های ورامین وقرچک با حضور در پل باقرآباد ، محل به خاک و خون کشیده شدن شهدای قیام پانزدهم خرداد سال 42 را گلباران کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، اقشار مختلف مردم ،به همراه خانواده معظم شهدا و مسئولان با حضور در پل تاریخی باقرآباد ، یاد وخاطره شهدای قیام خونین 15 خردادسال 42 را که در این محل به دست عوامل رژیم شاه به خاک و خون کشیده شده بودند گرامی داشتند.
پیش از گلباران محل شهادت شهیدان قیام خرداد 42 ، امامان جمعه شهرستان های ورامین و قرچک سخنرانی کردند.در این مراسم حاضرین با قرائت فاتحه به روح پرفتوح شهدای 15 خرداد ،نام و یاد این شهدا را گرامی داشتند.
امام جمعه قرچک دراین مراسم ،امام خمینی(ره) را عبد صالح خدا و انقلاب ایشان را تجدید اسلام ناب محمدی دانست و گفت: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با توکل به خداوند توانست انقلابی را تاسیس کند که همه از آن بهرمند شوند.
حجت الاسلام حجت الله اسماعیلی افزود:امام خمینی(ره) همان منطق را عملی کرد که سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) آن را انجام داد و امام خمینی، اولین گام پس از پیروزی را قطع ارتباط با آمریکا دانست.
امام جمعه قرچک خاطرنشان کرد: ما هیچ وقت نمی توانیم شهدای 15 خرداد را درک کنیم، چون آن زمان و خفقان موجود را درک نکردیم، آن زمان شرایط بسیار سختی بود، اما سختی شرایط نتوانست شهدای مظلوم و شجاع 15 خرداد را از حرکت به سوی مقصود و اقدام برای رهایی مرجع تقلید و پیشوای خود منصرف کند.
وی گفت: آنها مظلومانه به شهادت رسیدند، تا ثابت کنند، هتاکی به مقدسات دینی در این کشور بی پاسخ نخواهد ماند.
امام جمعه موقت ورامین نیز در سخنانی با بیان اینکه اگر ما از این مراسم ها به خوبی استفاده نکنیم، فرصت سوزی کرده ایم تاکید کرد: هدف اصلی از تشکیل این برنامه ها این است که جوانان قرچک و ورامین به خود افتخار کند وبدانند، وارثان چه مردان شجاعی بودند.
حجت الاسلام سید محسن محمودی بیان کرد: ای کاش هنرمندانی پیدا می شدند و یک فیلم سینمایی و یا یک سریال برای دیار 15 خرداد می ساختند، تا مردم ایران این فیلم را تماشا کنند و بدانند این شهدا چه سختی هایی کشیده اند، این شهدا مظلوم واقع شده اند.
مدیر کل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران افزود: شهدای ۱۵ خرداد با بصیرتی مثال زدنی غسل شهادت کرده و 27 کیلومتر را با پای پیاده طی کردند، تا به تهران برسند و از مرجعیت خود دفاع و حمایت بکنند.
امام جمعه موقت ورامین بیان کرد: آن زمان به شهدای 15 خرداد چه ظلم هایی که نشد، بی علت نیست که امام خمینی این روز را عزای عمومی اعلام کرد و برای شهدای آن گریست.
وی با بیان این که در 15 خرداد هیچ جناح و یا گروه سیاسی نقش نداشت، تاکید کرد: تنها مردم ،نقش آفرینان و قهرمانان 15 خرداد بودند، هیچ جریان سیاسی نمی تواند ادعا کند که در این قیام نقش ایفا کرده است زیرا 15 خرداد امتداد راه امام حسین و محرم بود.
محمودی اضافه کرد: دیروز اگر ورامینی ها قیام کردند امروز ثمره آن را در بحرین و و دیگر کشورهای اسلامی می بینیم، امروز مردم دیار 15 خرداد الگوی آزادی خواهان جهان هستند و باید طوری عمل شود، که این ولایتمداری و و این افتخار کمرنگ یا خدشه دار نشود.
در 15 خرداد سال 1342 مردم شهرستان های ورامین و پیشوا با شنیدن خبر دستگیری امام ، پای پیاده و کفن پوش به سمت تهران حرکت کردند که در محل پل تاریخی باقرآباد به دست نیروهای رژیم پهلوی به رگبار بسته شده و به خاک و خون کشیده شدند.
یکی از مهمترین شاخه های فرعی رودخانه جاجرود که بیش از یکصد هزار هکتار اراضی دشت ورامین را سیراب می کرد ، از میان منطقه ای که آن روزها بخشی از ورامین بود می گذشت ، شاخه ای پرآب که طغیان آن مسیر مردم آن زمان به مناطق مختلف از جمله تهران را قطع می کرد.
در اواخر دوره قاجاریه و به همت معمارانی ناشناس ، پلی آجری با دهانه قوسی به طول 50 متر بر روی رودخانه احداث شد ، پلی که به گفته برخی از مورخین احداث آن حدود یکسال به طول کشید.
این پل تاریخی بارها به دلیل طغیان رودخانه جاجرود تخریب شد و در دوره های قاجاریه ، پهلوی و جمهوری اسلامی چندین بار مرمت شد ، پلی که یکصد سال تنها مسیرعبور مردم دشت ورامین بود و آن ها را به پایتخت می رساند.
پل باقرآباد در 15 خرداد سال 42 شاهد به خاک و خون کشیده شدن جوانان و مردانی کفن پوش از دشت ورامین بود که به خاطر دفاع از مرجعیت شیعه ، جان خود را تقدیم اسلام کردند .
این پل اکنون نماد مقاومت و بیداری مردم دشت ورامین است.
0002