در پی توطئه آمریکا برای تجزیه سوریه؛
مقابله عشاير سوريه با توطئه هاي آمريکا
سوریه در تلاش است تا با تشکیل "شبه نظامیان عشایری" در کنار ارتش این کشور با نیروهای آمریکایی و نیروهای وابسته به آنها در شرق فرات ، درعا ، القنیطره و التنف مقابله کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رای الیوم نوشت: نشست سران عشایر سوریه چه بسا مقدمه و محوری برای تشکیل "شبه نظامیان عشایری" در کنار ارتش سوریه باشد که بتواند وظیفه مقابله با نیروهای آمریکایی و نیروهای وابسته به آنها در شرق فرات ، درعا ، القنیطره و التنف و همچنین رویارویی با طرح های آمریکا مانند ایجاد تشکیلات جدایی طلب برای کردهای سوریه را عهده دار شود.
پایگاه روزنامه الکترونیکی رای الیوم که در لندن بروز می شود، در سرمقاله جدید خود با اشاره به تحولات در جنوب سوریه به ویژه مناطق درعا، القنیطره و التنف نوشت: زمانی که بشار اسد رئیس جمهور سوریه تاکید کرد هدف بعدی ارتش سوریه، حرکت به سمت مناطق شرق و شمال سوریه است که نیروهای سوریه دمکراتیک تحت حمایت آمریکا کنترل آن را در دست دارند و حدود دو هزار نیرو در آنجا مستقر کرده اند، خیلی ها با این طرح شگفت زده و غافلگیر شدند چرا که این طرح زمانی مطرح شد که همه نگاهها به سمت جنوب و مناطق القنیطره، درعا و همچنین منطقه التنف در مرزهای مشترک اردن - عراق -سوریه معطوف بوده است.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه چند روز پیش در مصاحبه با شبکه تلویزیونی روسیا الیوم گفت: دولت وی در مرحله نخست شیوه گفتگو با ائتلاف نیروهای سوریه دمکراتیک و هم پیمانان آن از جمله نیروهای عشایر عربی که شامل جنگجویان عرب است را در پیش خواهد گرفت چرا که اینها سوری و بخش مهمی از کشور سوریه هستند اما اگر گفتگو با شکست مواجه شود راه حل نظامی گزینه مورد نظر خواهد بود.
طلسم این تهدید بشار اسد دو روز پیش در کنفرانسی که با حضور سران هفتاد عشیره عربی در سوریه در منطقه دیر حافر در حومه شرقی حلب برگزار شد، شکست به طوری که پس از این نشست تصمیماتی در مخالفت با دخالت نظامی خارجی در سوریه که بدون اجازه دولت مرکزی در دمشق صورت گرفته است، اتخاذ شد.
همچنین این جلسه به کشورهای خلیج فارس بویژه عربستان سعودی که به درخواست آمریکا مبنی بر حمایت از اعزام نیروهای "عربی" و برخی نیروهای "مزدور" به شرق فرات و مناطق الحسکه ، القامشلی ودیر الزور، پاسخ مثبت داده بودند، هشدار داده شد. در این نشست بر حمایت از دولت سوریه و پافشاری برای حفظ تمامیت ارضی سوریه نیز تاکید شد.
این نشست چه بسا مقدمه و محوری برای تشکیل "شبه نظامیان عشایری" در کنار ارتش سوریه باشد که وظیفه مقابله با طرح های آمریکا از جمله ایجاد تشکیلات جدایی طلب برای کردهای سوریه در شمال شرق سوریه یا برای عشایر عربی در امتداد شرق فرات یعنی از جنوب الحسکه تا شرق دیر الزور یعنی جائیکه سرشار از ذخایر نفت و گاز است، را عهده دار شوند.
پس از بازپس گیری غوطه شرقی و اردوگاه الیرموک و محله حجرالاسود و برقراری امنیت دمشق پایتخت سوریه کاملا مشخص بود که هدف بعدی ارتش سوریه باز پس گیری مناطق شرق فرات و رویارویی با نیروهای سوریه دمکراتیک و نیروهای آمریکایی و فرانسوی و پس از آن مقابله با نیروهای ترکیه چه از طریق رویارویی های مستقیم یا دیگر روش هاست.
اظهارات دونالد ترامپ درباره خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و اعزام نیروهای ویژه عربی از سوی عربستان سعودی وهمپیمانانش از عشایر سنی بجای این نیروها(آمریکایی)، به علت ترس از بروز درگیریها و جنگ هایی بود که ممکن است نیروهای آمریکایی را هدف قرار دهد؛ درست مانند اتفاقی که در عراق پس از لشکر کشی سال دو هزار و سه اتفاق افتاد.
در ادامه این سرمقاله آمده است: مسئولان سوریه میراث و سابقه در خور توجهی در زمینه تشکیل گروه های شبه نظامی و جنگ های چریکی دارند. آنها این میراث را به طور بی سابقه ای در عراق پس از اشغال و قبل از آن، در مناطق زیادی از کشورهای عربی بویژه لبنان به کار گرفتند و چه بسا در همین چند هفته آینده شاهد نشانه های رویکرد جدید سوریه در زمینه تغییر سریع ماهیت جنگ در شرق فرات، درعا و القنیطره باشیم.