پخش زنده
امروز: -
کشورهای شرق و جنوب قاره آفریقا می خواهند از مزایای واحد پول چین ( یوان ) بهره ببرند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی آفریکانیوز، نمایندگان چهارده کشور شرق و جنوب آفریقا روزهای سه شنبه و چهارشنبه این هفته در مجمعی در هراره پایتخت زیمبابوه درباره امکان استفاده از یوان به عنوان ارز در تبادلات تجاری منطقه گفتگو و تبادل نظر خواهند کرد.
تضعیف اقتصاد کشورهای جنوب و شرق قاره آفریقا تحت تاثیر کندی رشد اقتصادی جهان مقامات اقتصادی این بخش از آفریقا را به برگزاری نشست هایی از قبیل مجمع هراره ترغیب کرده است. مسئولان بلندپایه دولت های چهارده کشور شرق و جنوب آفریقا و همچنین مسئولان بانک توسعه آفریقا در این مجمع شرکت می کنند.
مجمع هراره به ابتکار " موسسه مدیریت اقتصادی مالی شرق و جنوب آفریقا " سازماندهی شده است. کشورهایی از قبیل آنگولا، کنیا، تانزانیا، زامبیا و زیمبابوه از اعضای این موسسه هستند. مسئولان اقتصادی منطقه این مجمع را چارچوبی برای هماندیشی به منظور اتخاذ یک راهبرد موثر برای مدیریت ذخایر مالی می دانند و معتقدند این گردهمایی می تواند به کشورهای منطقه برای پیوستن به تغییر و تحولات عمده اقتصاد جهانی کمک کند.
مسلما چین نقش بسزایی در معادلات تجاری و اقتصادی جهان ایفا می کند به همین علت شرکت کنندگان در مجمع هراره امکان استفاده از یوان را در ذخایر ارزی خارجی خود مورد بررسی قرار خواهند داد.
چین در سال های اخیر همواره تلاش کرده است حضور خود را در کشورهای آفریقایی گسترش دهد. طبق بیانیه سازمان دهندگان مجمع سرمایه گذاری مشترک چین و آفریقا، در حال حاضر بیش از ده هزار شرکت چینی در خاک آفریقا فعالیت می کنند و تولید صنعتی این شرکت ها در کشورهای آفریقایی هر ساله بالغ بر شصت میلیارد دلار برآورد می شود. حجم تبادلات تجاری سالانه چین و آفریقا در حال حاضر نزدیک به یکصد و بیست و دو میلیارد دلار است و میزان سرمایه گذاری های مستقیم غیرمالی چین در آفریقا در سال های اخیر پیوسته روندی رو به رشد داشته است. حجم بالای تبادلات و همکاری های تجاری چین با آفریقا، این کشور را به بزرگ ترین شریک تجاری قاره افریقا تبدیل کرده است.
چین در سال های اخیر به یکی از دوستان و شرکای نزدیک سیاسی و اقتصادی کشورهای آفریقایی تبدیل شده است. این کشور که برای رشد اقتصادی قابل توجه خود به منابع طبیعی آفریقا نیاز دارد از طرف برخی کشورهای غربی به اتخاذ یک رویکرد استعماری نو در قبال آفریقایی ها متهم شده است. اما مقامات پکن با رد این اتهامات تاکید می کنند که چین تنها قصد دارد به کشورهای آفریقایی کمک کند تا بتوانند از ظرفیت ها و توانایی های خود برای توسعه این قاره استفاده کنند.