به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حجت الاسلام صادق زاده در این نشست که با حضور شجاع پوریان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ، رؤسای سازمان دارالقرآن الکریم و فرهنگسرای قرآن ، مدیر شبکه قرآن سیما، مدیرکل فرهنگی شهرداری و ناظر شورای اسلامی شهر تهران و سایر فعالان و تشکل های قرآنی برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های قرآنی شهرداری تهران در ماه مبارک رمضان گفت : محافل تفسیر قرآن کریم که از ابتدای ماه بهار قرآن در حال برگزاری می باشد تا پایان این ماه و هر شب در مساجد ، فرهنگسراها و بوستان های منتخب شهر تهران با مشارکت ستاد تفسیر قرآن کریم و مجموعه درس هایی از قرآن ادامه دارد و بنا بر گزارش ها و تصاویر دریافتی از مساجد، استقبال شهروندان از این برنامه در اولین سال اجرای آن ، مطلوب بوده است .
رئیس مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران افزود : علاوه بر این برنامه، مراسم شبی با قرآن در 123 مسجد شاخص نواحی شهرداری تهران با دعوت از قاریان بین المللی و حافظان مصحف شریف به همت معاونت فرهنگی شهرداری در حال برگزاری است.
حجت الاسلام صادق زاده در ادامه با اشاره به ارتباط میان خروجی برنامه ها و هزینه های فراوان انجام گرفته در دوره قبل مدیریت شهری گفت : تاکنون اقدامات بسیار زیادی در شهرداری تحت عنوان قرآن انجام گرفته ، اما مهم خروجی آنهاست که متاسفانه مورد تایید هیچ یک از کارشناسان قرآنی شهر نیست.
ایشان با اشاره به کمبودهای این بحث در میان کارمندان شهرداری تهران گفت : کف خواسته های ما، روخوانی صحیح قرآن است. در زمینه روخوانی در این مجموعه و خانواده بزرگ شهرداری با مشکل روبرو هستیم چه برسد به مسایل دیگر از قبیل روانخوانی ، فهم و انس با کتاب آسمانی و نقشه راه انسان در زندگی . این ها نشان می دهد که در این زمینه موفق نبوده ایم .
وی با بیان این که برای حل این مشکل نیازمند عزم جدی همه ارکان شهرداری و برنامه عملیاتی هستیم ، گفت : مسئله فقط به روخوانی و روانخوانی برنمی گردد بلکه باید تا حد امکان در نهادینه کردن فرهنگ حیات بخش قرآن کریم ابتدا در سطح کارکنان شهرداری و سپس شهروندان عزیز کوشید.
دبیر شورای عالی قرآن ادامه داد: انس با قرآن از بسیاری رفتارهای پرخطر و آسیب های اجتماعی جلوگیری می کند و موجب سلامت روانی جامعه می شود و طرح اجرای کرسی های تفسیر قرآن کریم در مساجد و اماکن عمومی پایتخت، از جمله همین برنامه عملیاتی محسوب می گردد .
در ادامه این نشست شجاع پوریان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ضمن آرزوی قبولی طاعات بر اهمیت مسائل و موضوعات قرآنی تاکید و بیان نمود: موضوع قرآن و فعالیت های قرآنی از مهم ترین اقدامات و کارهایی است که باید در توسعه و پویایی جامعه شهری از آن بهره جست.
وی زیربنای همه معارف را قرآن دانست و اظهار کرد: درگیر بودن شهرداری تهران در خدمات دهی به جمعیتی وسیع با رویکرد دینی وتوجه به خانواده بزرگ و مرتبط با شهرداری در دستور کار ماست . از سوی دیگر مجموعه رسانه ای شهرداری ،بیلبوردها، مترو، بوستان ها و ...از ظرفیت های بالقوه ما به شمار می رود و رسالت امروز کار فرهنگی اینست که مفاهیم قرآن در همه زمینه ها، بایستی ملاک و رفتار ما باشد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری با طرح این پرسش که چه کنیم که رفتار اجتماعی در شهر تهران و جامعه شهری، رفتار قرآنی باشد، بر مخاطب شناسی و میزان اثر بخشی برنامه ها تأکید کرد و افزود: بایستی طوری برنامه ریزی نمود که بدنه شهرداری رفتار قرآنی و صبغه و رنگ قرآنی پیدا کند.
ایشان بر افزایش مشارکت اجتماعی ، شناسایی ظرفیت ها و نیاز سنجی اقدامات و بهره بردن از توانمندی سمن ها، اساتید و نخبگان قرآنی اصرار ورزید .