کارشناس: اختلاف کشورهای عضو گروه7 با آمریکا بی سابقه است
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه خبری سی ان ان، استاد دانشگاه در انگلیس اختلاف شدید میان شش کشور متحد آمریکا با این کشور در گروه هفت را بی سابقه توصیف کرد.
جینا راینهارت ، استاد رشته حکومت داری در دانشگاه اسکس انگلیس در گفتگو با شبکه سي ان ان درباره خشم شش کشور دیگر عضو گروه هفت از آمریکا به سبب تعرفه هایی که این کشور بر روی واردات آلومینیوم و فولاد وضع کرده است، و شکل گیری یک قالب جدید در گروه هفت موسوم به "شش به اضافه یک" گفت :"این کاملا بی سابقه است. چنین چیزی قبلا هرگز اتفاق نیفتاده بود. کاری که آمریکا کرده قطعا این است که یک جنگ تجاری راه انداخته است. واکنش اولیه به این اقدام آمریکا دقیقا همان چیزی است که ما انتظارش را داشتیم، یعنی اینکه بقیه اعضای گروه هفت تحریم های خودشان را علیه آمریکا وضع کنند. واکنش آمریکا نیز احتمالا با توجه به سابقه اقدامات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا این خواهد بود که برای تلافی جویی اقدام این کشورها مجددا تعرفه ها را بالا ببرد و روی محصولات جدیدی تعرفه وضع کند. اگر این روند اقدامات تلافی جویانه همین طور مستمرا ادامه یابد، ممکن است به وضعی شبیه دوره رکود بزرگ برسیم که در آن عملا هر کسی قراردادها و موافقت نامه های قبلی را کنار بگذارد و بکوشد به هر طریقی می تواند از خود محافظت کند. تنها چیزی که الان موجب حفظ نظم در اقتصاد جهانی شده این حقیقت است که شش کشور دیگر عضو گروه هفت علیه یکدیگر به اقدامات تلافی جویانه روی نیاورده اند و با هم علیه آمریکا متحد مانده اند."
گوینده خبر سی ان ان گفت : گفته می شود رئیس جمهور آمریکا این کار را در چارچوب سیاست موسوم به "اول آمریکا" و سیاست حمایت گرایی کرده است. اما آیا این احتمال وجود دارد که این کار به ضرر خود وی تمام شود؟ زیرا وضع اقتصادی آمریکا الان بسیار خوب است و بیکاری بسیار کاهش یافته است. اما این اقدام ترامپ نوعی قمار است، آیا این طور نیست؟
راینهارت در پاسخ گفت :"بله، دقیقا همین طور است. به ویژه باید به این نکته توجه داشت که هرچند وضع اقتصادی آمریکا الان بسیار خوب است، اما به رغم اینکه وضع اقتصادی کشور از قبل بهتر شده است، محبوبیت ترامپ به اندازه محبوبیت روسای جمهور قبلی در شرایط اقتصادی مشابه نیست. مثلا محبوبیت رونالد ریگان و بیل کلینتون (روسای جمهور اسبق) در شرایط اقتصادی مشابه الان ، از میزان محبوبیت ترامپ بسیار بالاتر بود. بنابراین، رئیس جمهور ترامپ به احتمال زیاد به سبب برخی دیدگاههایش و مطالبی که در پیام های توییتری بیان می کند به آن محبوبیتی که روسای جمهور آمریکا معمولا در چنین شرایط اقتصادی خوبی به آن می رسند، دست نیافته است. حالا کاری که او می خواهد بکند ممکن است شرایط را برای کسب و کارهای کوچک بسیار دشوار کند، و همچنین برای کسانی که از محصولاتی استفاده می کنند که حالا روی واردات آنها مالیات وضع شده است. این وضع ممکن است به ترامپ، و نیز به اقتصاد آمریکا، لطمه بزند چون بسیاری از کسب و کارهای کوچک تعطیل خواهند شد و هر صنعت و فعالیتی که در آن از فولاد استفاده می شود با مشکل مواجه خواهد شد."
گوینده خبر سی ان ان گفت : سوال این است که آیا رئیس جمهور ترامپ عقب نشینی خواهد کرد؟ او گاهی حرف هایی زده اما بعد که به پیامدهای آن دقت کرده، مجبور به عقب نشینی شده است. آیا فکر می کنید این بار هم او عقب نشینی کند؟
راینهارت در پاسخ گفت :"همین طور است. اما من الان چنین چیزی را نمی بینم. شاید من اولین نفری باشم که می خواهم بگویم قابل پیش بینی بودن جزو خصوصیات برجسته ترامپ نیست. البته این احتمال وجود دارد که او عقب نشینی کند اما من چنین چیزی را مشاهده نمی کنم چون او از عقب نشینی خوشش نمی آید. در این مورد هم او ادعای بسیار جسورانه ای کرده و اقدامات تلافی جویانه نیز به سرعت در راه است. من بعید می دانم که او بخواهد تغییر رویه بدهد."