پخش زنده
امروز: -
وزير امور خارجه روسيه هم همانند همتاي چيني خود به پيونگ يانگ رفت تا اين پيام را ارسال نمايد که رئيس کره شمالي در ديدار با رئيس جمهور امريکا با دست پر حاضر خواهد شد.
سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه پنجشنبه گذشته به پيونگ يانگ رفت و با مقام هاي اين کشور از جمله کيم جونگ اون رئيس کره شمالي ديدار کرد. سفر اين مقام روس به پيونگ يانگ در شرايطي صورت گرفت که براساس هماهنگي ها و رايزني ها گسترده و ترديدهاي بسيار گفته مي شود قرار است دونالد ترامپ رئيس جمهور امريکا 12 ژوئن با کيم جونگ اون در سنگاپور ديدار نمايد.
ترامپ خواستار خلع سلاح هسته اي و نابودي برنامه موشکي کره شمالي ، و اين در حالي است که بسياري از تحليلگران از اينکه ديدار ترامپ با اون به چنين نتيجه اي منجر شود ترديد دارند. پيونگ يانگ معتقد است تقويت قدرت نظامي اش در برابر تهديدهاي امريکا نقش بازدارنده گي دارد و در قبال درخواست هاي امريکا خواستار لغو تحريم ها، پايان دادن امريکا به رزمايش هاي نظامي با کره جنوبي و خارج کردن دهها هزارنظامي امريکايي از اين کشور و ژاپن است.
اما نکته اينجاست که فقط کره شمالي از حضور امريکا در شرق اسيا احساس نگراني وتهديد نمي کند بلکه چين و روسيه نيز حضور نظامي امريکا در منطقه را تهديدي عليه خود محسوب مي کنند. در راهبر دفاعي وامنيت ملي امريکا بارها از مقابله و مهار چين و روسيه سخن گفته شده است و حتي امريکا به بهانه تهديد موشکي کره شمالي ، سامانه موشکي تاد را در کره شمالي مستقر کرده است که با اعتراض شديد پکن و مسکو روبروشده است چرا که اين سامانه به دليل ويژگي هايي که دارد مي تواند توازن منطقه اي را برهم زند.
برد راداري اين سامانه تا نقاط دوردستي در چين را پوشش مي دهد و ارتش چین نگران است تا بُرد بالای «تاد» بتواند برای مکان یابیِ دقیق پرتاب های موشکی پکن مورد استفاده قرار گرفته و اطلاعات لازم را در اختیار سایر سامانه های دفاعی آمریکا قرار دهد.
اين در حالي است که دخالت هاي امريکا در حوزه درياي چين جنوبي و قرار گرفتن آن در کنار برخ کشورهاي همسايه اين حوزه از جمله فيليپين، دردسرهايي براي چين ايجاد کرده است. از همين رو پس از اينکه گزارش هاي اوليه اي از ديدار احتمالي اون با ترامپ منتشر شد وزير امور خارجه چين به پيونگ يانگ رفت و پس از آن هم کيم جونگ اون به پکن رفت و با رئيس جمهور چين ديدار نمود و نتيجه اين ديدار اين شد که به يکباره پيونگ يانگ در واکنش به برخي تهديدهاي مايک پنس معاون ترامپ ، اعلام کرد ممکن است ديدار با ترامپ انجام نشود.
اکنون نيز که قراراست ديدار ترامپ با اون در همان وعده قبلي يعني 12 ژوئن برگزارشود سرگئي لاوروف به ديدار اون رفته است تا به احتمال زياد اين پيام را بدهد که اون در ديدار با ترامپ از حمايت روسيه برخوردار است و مي تواند با ايستادگي در برابر زياده خواهي هاي ترامپ روي مسکو حساب کند.
لاوروف نيز همانند همتاي چيني خود که از اون دعوت کرد به پکن برود در ديداربا رئيس کره شمالي، پيام کتبي ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه را به اون ابلاغ کرد که در آن از او دعوت شده بود که به براي ديدار با خود به مسکو سفر کند.
روشن است که روسيه وچين شرق آسيا را حياط خلوت خود مي دانند و ترديدي نيست که اين دو کشور حاضر نخواهند شد به سادگي ميدان را به نفع امريکا خالي نمايند. از مواضع سرگئي لاوروف در پيونگ يانگ نيز مي توان در يافت که اون در ديدار با ترامپ امتيازي به او نخواهد داد. لاوروف در پيونگ يانگ به واشنگتن توصيه کرد که نمیتوان از کره شمالی انتظار«همه چیز و بلافاصله» را داشت.
وزیر خارجه روسیه پس از مذاکرات با همتاي کره اي خود نيز اعلام کرد که متاسفانه همکاریهای دو کشور به دلیل تحریم های شورای امنیت محدود شده است. به گفته وی تا زمانی که تحریمها پابرجاست حل و فصل مشکلات در شبه جزیره کره غیرممکن خواهد بود. لاوروف یادآور شد که رهبران روسیه و کره شمالی در این خصوص با یکدیگر هم عقیده هستند که لازم است از درخواستهای غیرمنطقی و فوری اجتناب شود.
به گفته لاوروف واشنگتن از کره شمالی انتظار «همه چیز و بلافاصله» را دارد، در حالی که حرکت به سمت حل و فصل مناقشه در شبه جزیره کره تنها بصورت مرحله به مرحله و با دادن امتیاز در مقابل امتیاز امکان پذیر خواهد بود.