پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران از آمادگی بزرگترین شرکت معدنی روسی برای ورود به حوزه معدن ایران و همکاری در پروژههای معدنی کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ بهرام شکوری گفت: در ابتدای کار پروژه معادن مهدیآباد برای سرمایهگذاری شرکت روسی UMMC پیشنهاد شده و قرار است در این خصوص مطالعاتی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه معدن یکی از فعالیت های کاری این شرکت روسی است افزود: این شرکت روسی در ایران پیشتر به دنبال کار در حوزه تأمین واگن و لکوموتیو برای ناوگان حملونقل کشور و خطوط مترو بوده است.
رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به اینکه شرکت UMMC در حوزه معدن بهخصوص در فلزاتی همچون مس، روی، سرب، طلا، نقره، زغالسنگ و عناصر نادر خاکی فعالیت زیادی دارد گفت: این مجموعه 2 درصد از تولید مس، 1.5 درصد روی و 2.3 درصد زغالسنگ دنیا را تأمین میکند.
شکوری با اشاره به مذاکراتی که با شرکت روسی برای سرمایهگذاری در حوزه معدن صورت گرفته، تصریح کرد: ایمیدرو علاقهمند شده هم در حوزه مس و هم در حوزه اکتشافات و آموزش و سرمایهگذاری در پروژههای معدنی، روسها وارد شوند.
وی با بیان اینکه پروژه مهدیآباد سه دهه خوابیده بود و عملاً فعالیتی در آن صورت نگرفته بود، افزود: در یکسال اخیر این طرح پیشرفت خوبی داشت و تمام زیرساختها و مطالعات آن انجام گرفت، تجهیزات کارخانه سفارش داده شد، نزدیک به 400 هزار تن سنگشکن اروپایی وارد معدن شد و تا الآن بیش از 30 میلیون تن باطله برداری صورت گرفته است.
رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: همه این اقدامات بر اساس استانداردهای جهانی انجام شده بود و شرکتهای قدرتمند خارجی نیز حضور داشتند.
شکوری در پاسخ به این پرسش که میزان سرمایهگذاری شرکت روس در ایران مشخص است؟ اظهار داشت: میزان سرمایهگذاری مشخص نشده است. البته ما پروژه مهدیآباد را برای سرمایهگذاری روی میز گذاشتیم و قرار شد در این خصوص مطالعاتی صورت گیرد. از سوی دیگر، هر چه اطلاعات بیشتری از این پروژه به دست ما برسد، برای آنها ارسال میکنیم و بنا شد گزارشی را برای هیات مدیره و سهامدارانشان بدهند و بعداز آن جلسهای دیگر داشته باشیم و در آن جلسه بگویند در این پروژه مشارکت خواهند داشت یا خیر.
وی افزود: اگر نظر روس ها مشارکت روی پروژه باشد، آن زمان اعلام میکنند میزان سرمایهگذاریشان چقدر خواهد بود.
رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به خروج آمریکا از برجام، گفت: واقعیت این است که روسیه نیز تقریباً شرایط ما را دارد و مشمول تحریمهای آمریکا است، در نتیجه خروج برجام برای روسیه اثری نمیتواند داشته باشد؛ مگر این که معادلات سیاسی تغییر کند.
شکوری افزود: پوتین، رئیس دولت روسیه نیز به شرکتهای خود اعلام کرده که با ما فعالیت داشته باشد.