زارعی:
انتفاضه سوم؛ هجومی و با اعتماد به نفس بالا
رئیس مؤسسه مطالعات راهبردی اندیشه سازان نور، انتفاضه سوم مردم فلسطین را کاملا هجومی و منطبق با اعتماد به نفس بالا دانست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، سعدالله زارعی در نشست ابعاد و نتایج انتفاضه بازگشت فلسطین که امروز در مؤسسه مطالعات راهبردی اندیشه سازان نور برگزار شد، حضور نوجوانان و جوانان را عاملی برجسته در این انتفاضه ذکر کرد و گفت: انتفاضه سوم جنبه هجومی دارد و چهار هدف را دنبال می کند که یکی از آنها بازگشت تمرکز به موضوع فلسطین است که با مسأله تروریسم و تکفیری ها به حاشیه رفته بود.
وی دومین هدف را توجه به مسأله حدود ۷ میلیون آواره داخلی و خارجی فلسطینی عنوان کرد و افزود: مسأله آوارگان در ادبیات سیاسی جهان به یک مسأله قابل اغماض تبدیل شده است تا جایی که درصدد اعطای تابعیت اردنی به آوارگان بودند.
این استاد دانشگاه علامه طباطیایی با اشاره به اینکه فلسطینی ها محاصره یازده ساله غزه را غیرقانونی می دانند ادامه داد: حدود دو میلیون شهروند فلسطینی در غزه در محاصره مطلق هستند که کسی علت آن را جویا نمی شود.
وی رفع حصر از غزه را سومین عامل انتفاضه سوم فلسطین برشمرد و گفت: پس از جنگ ۲۲ روزه در سال 2009، اسرائیلی ها موضوع محاصره غزه را اجرا کردند که تاکنون ادامه دارد.
زارعی با بیان اینکه در غزه، نه کشاورزی، نه صنعت و نه تولید وجود ندارد و مردم به خارج وابسته هستند تصریح کرد: علاوه بر اسرائیل، مصر نیز در جنوب، حلقه محاصره را تنگ کرد که این مسأله شرایط بغرنجی را بر مردم غزه تحمیل کرده است و طی این چند سال ۵۰ هزار کودک و زن در غزه از بین رفتند و کسی به داد آنها نرسید.
وی با اشاره به اینکه در این انتفاضه فلسطینی ها تصمیم گرفتند خودشان حصر را بردارند گفت: انتفاضه بازگشت انتفاضه مسلحانه نبود.
رابطه مقتدی صدر با ایران افزایش یافته است
این کارشناس سیاسی در ادامه گفت: رابطه مقتدی صدر با ایران نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش یافته است.
سعد الله زارعی رئیس موسسه مطالعات راهبردی اندیشه سازان نور در نشستی افزود : برخی رسانه ها از روابط میان ایران و صدر به عنوان ابهام یاد می کنند و می گویند سفر مقتدی صدر به عربستان نشانه این ابهام است اما باید گفت اگر شرایط فراهم شود ما نیز از این ارتباط صدر با عربستان و از روش دوستان مان برای گسترش روابط با عربستان استقبال می کنیم چون ما نیز قائل به قطع روابط با عربستان سعودی نبودیم.
این استاد دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر اینکه رابطه صدر با ایران کاهش نیافته است اضافه کرد:گروه صدر را به عنوان نزدیکان خود می دانیم ضمن اینکه ما به دنبال وابسته بودن به عراق نیستیم.
وی همچنین این نگرانی ها را ناشی از نگرانی محافل منطقه ای از توسعه روابط ایران و صدر و نیز توسعه گروهی ضداشغالگر در عراق دانست و تصریح کرد: تعداد کرسی های پیروز در انتخابات عراق به هم نزدیک است و ائتلافهای سائرون، فتح، نصر، دولت، القانون و حکمه ناچار به پیوستن به هم هستند و آنچه محرز است فراکسیون اکثریت در پارلمان عراق یک فراکسیون جامع خواهد بود.
رئیس موسسه مطالعات راهبردی اندیشه سازان نور در ادامه این نشست در پاسخ به پرسشی که چرا جمهوری اسلامی ایران مانند روسیه تفاهم نامه امنیتی برای ایجاد پایگاه نظامی در سوریه امضا نکرد افزود: روسیه راهبرد مشخصی برای کمک به رژیم صهیونیستی نداشته و روس ها از دهه هفتاد در سوریه پایگاه داشتند و بعد آنها را توسعه دادند و پیمان نظامی هم منعقد شده است.
زارعی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در سوریه روش ایجاد پایگاه نظامی را دنبال نکرد و به جای آن بحث دوستی با کشورها را ادامه داد.
این تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی با اشاره به اینکه سطح موقعیت حضور ایران در سوریه را گفتگو تعیین می کند گفت : ایران همچنان برای گفتگو و مذاکرات با دوستان زمان دارد.
زارعی در پاسخ به سوالی درباره حضور نیروهای ترکیه در سوریه اضافه کرد: معتقدم ترکیه باید نیروهای نظامی خود را از سوریه خارج کند.
وی همچنین درباره روابط ایران و روسیه درباره سوریه خاطرنشان کرد: بین ایران و روسیه روابط گرمی وجود دارد و ایران می تواند در حوزه های اجتماعی و اقتصادی و زمینه های مختلف این روابط را دنبال کند.
زارعی گفت: جمهوری اسلامی ایران بیشترین کمک را به سوریه داشته است و معتقدم ایران می تواند در دوره پس از جنگ بیشترین فعالیت ها را داشته باشد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر هیچ دولتی نتوانسته به اندازه جمهوری اسلامی ایران اعتماد دولت دمشق را جلب کند.
رئیس موسسه مطالعات راهبردی اندیشه سازان نور در پایان در پاسخ به پرسشی درباره نقش حزب الله لبنان در سوریه افزود: حزب الله در سوریه در حال ایفای نقش کرد که بسیاری از موافقان آنها مدعی بودند که این دخالت آنها را در جهان عرب منفور می کند در حالی که انتخابات اخیر مجلس لبنان نشان داد که این حضور به چهره و موقعیت حزب الله لبنان ضربه ای نزده بلکه آن را تثبیت کرده است.
مقابله با توطئه امریکا و انتفاضه بازگشت؛ دو شاخص مهم راهپیمایی روز جهانی قدس
این تحلیگر ارشد مسائل منطقه، مقابله با توطئه امریکا در انتقال سفارتش به بیت المقدس و انتفاضه بازگشت ملت فلسطین را دو شاخص مهم در راهپیمایی روز جهانی قدس امسال برشمرد.
سعدالله زارعی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما، انتقال سفارت امریکا از تل آویو به بیت المقدس را توطئه مهمی برای ملت مظلوم فلسطین عنوان کرد و اظهار داشت: این مسأله می تواند توطئه ای برای دیگر ملت های منطقه باشد.
وی اضافه کرد: اتفاق دوم انتفاضه بزرگ مدنی موسوم به انتفاضه بازگشت است که چون به صورت هجومی شکل گرفته است می تواند صحنه تحولات فلسطین را به شکل اساسی تحت تأثیر قرار دهد.
رئیس مؤسسه مطالعات راهبردی اندیشه سازان نور با اشاره به نقش ملت های مسلمان و جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مردم مظلوم فلسطین ادامه داد: مقابله با جبهه گسترده رژیم صهیونیستی و اینکه فلسطینیان بدانند مردم ایران آنها را تنها نمی گذارند، مهم ترین پیام حضور حداکثری در راهپیمایی روز جهانی قدس امسال است.