به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، متخصصان قلب میگویند فشار خون بالای ۱۲ روی ۸ به عنوان فشار خون بالا شناخته میشود و برای فشار خون ۱۳ روی ۸ تجویز درمانهای غیر دارویی الزامی است.
دکتر بابایی متخصص قلب و عروق میگوید: این دسته از افراد در مقدمه ابتلا به فشار خون هستند که میتوانند با رژیم غذایی مناسب و روزه داری، فشار خون خود را تنظیم کنند.
به گفته دکتر بابایی این افراد در روزهای اول روزه داری باید مرتب فشار خون خود را در چندین مرحله، قبل از ظهر، بعد از ظهر و قبل و بعد از افطار بسنجند و با ارائه به پزشک، اگر احساس میکنند راحتتر فشار خونشان تنظیم میشود منعی برای روزه گرفتن ندارند.
وی بیان کرد: افرادی که توده بدنی یا BMI آنها بالای ۲۰ تا ۲۵ است این افراد چاق و دارای اضافه وزن محسوب میشوند که این افراد میتوانند با روزه داری به چربی سوزی شکم و پهلوها و مصرف ذخایر گلیکوژن کبدشان کمک کنند.
این متخصص قلب، کم مقاومتی و کم تحمل بودن افراد چاق در روزه داری را ناشی از تاخیر و کندی در عملکرد سوخت و ساز بدنی میداند که به صورت افت قند خون و ضعف بدنی در روزهای نخست روزه داری خود را نشان میدهد.
دکتر بابایی میگوید: این افراد با کاهش دادن فعالیتهای بدنی و کم کردن فعالیتهای روزمره میتوانند بر ضعف بدنی خود غلبه کنند بطوریکه بدن این افراد در ادامه روزه گرفتن سازگار شده و میتواند سبب کاهش وزن و چربیهای اضافه بدن شود.
دکتر لنکرانی متخصص گوارش هم بیماریهای روده تحریک پذیر و ریفلاکس معده را از بیماریهای شایع گوارشی میداند که با روزه گرفتن میتوان علایم آنها را کاهش داد.
وی میگوید: این دسته افراد به شرط رعایت عادت غذایی سالم و مناسب، فاصله انداختن بین خوردن غذا و خوابیدن، مصرف نکردن یا کم مصرف کردن غذاهای حجیم، پرچرب و نفاخ مانند نوشیدنیهای گازدار وحبوبات میتوانند با روزه گرفتن عوارض بیماری خود را کاهش دهند.
دکتر لنکرانی روزه گرفتن را برای افرادی که به تازگی دچار خونریزی گوارشی شده اند و یک سال بیشتر از بیماری آنها نمیگذرد ممنوع کرده و میگوید: افراد مبتلا به زخم معده و اثنی عشر میتوانند با مصرف داروهایشان در وعده سحر و افطار روزه بگیرند.
لنکرانی بیماری کبد چرب را هم از بیماریهایی معرفی میکند که با روزه گرفتن قابل بهبود است.