به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛محمدرضا مسجدی در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: خرج سالانه سیگار و قلیان در ایران بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان است.
وی همچنین اظهارداشت: وزارت بهداشت روزانه دو برابر خرج سیگار و قلیان برای درمان بیماری های قلبی و عروقی، سکه مغزی، بیماریهای مزمن تنفسی، زخم معده، پوکی استخوان، اختلالات جنسی و ناباروری، انواع سرطان از قبیل دهان، زبان، حلق، مری، معده، ریه، کلیه، مثانه و بسیاری موارد دیگر از بیت المال هزینه می کند.
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: هم اکنون کمتر از چهار درصد بانوان و ۲۴ درصد آقایان در کشور سیگار می کشند.
وی افزود: در حال حاضر ۲۰۰ هزار واحد صنفی اعم از مغازه، دکه و سوپر مارکت در ایران به مردم سیگار عرضه می کنند که ۶۵ درصد این واحدها فاقد پروانه کسب هستند.
مسجدی ضمن اشاره به این که قانون جامع مبارزه با دخانیات در سال ۱۳۸۵ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، گفت: متاسفانه در کشور به این قانون عمل نمی شود.
وی با بیان اینکه طبق قانون استعمال و عرضه سیگار و سایر مواد دخانی در اماکن عمومی ممنوع است، افزود: کارخانه ها ، بیمارستان ها، درمانگاه ها، مطب پزشکان، سالن های نمایش، سینماها، سالن هتل ها، مهمانسراها و میهمان پذیرها، رستوران ها، موزه ها و پایانه های مسافربری از جمله این اماکن هستند.
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات تصریح کرد: از دیگر مکان های عمومی می توان به فروشگاه های بزرگ، اماکن فرهنگی و فرهنگسراها، کتابخانه های عمومی، ورزشگاه ها، مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی، اماکن متبرکه و مقدسه، مساجد، مصلی ها، وسایل نقلیه عمومی، موسسات و سازمان های دولتی و عمومی، بانک ها، شرکت های دولتی و شهرداری ها اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پس از انقلاب با اعمال تحریمها علیه ایران کدام یک از برنامهها و صنایع در کشور بجزء دخانیات مصون از تحریم بوده است؟ خزانه داری آمریکا که بسیاری از افراد، گروهها و صنایع کشور را تحریم کرده است چرا شرکت «بریتیش امریکن توباکو» را تحریم نمیکند چون نگاهی سیاسی پشت این مسئله وجود دارد؟