بیماری آب سیاه از زبان یک متخصص چشم
بیماری آب سیاه یا "گلوکوم"، یکی از بیماریهای شایع در حوزه چشم پزشکی به شمار میرود که ممکن است نابینایی مبتلایان را به همراه داشته باشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،متخصص چشم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: علائم بیماری آب سیاه یا گلوکوم، به صورت حاد یا مزمن است که در مرحله حاد امکان دارد بیمار با سردرد، تهوع، استفراغ، درد چشم، درد در هنگام حرکات چشم و قرمزی چشم همراه باشد، همچنین در بسیاری از موارد حاد، بیماری آب سیاه ممکن است با بیماریهای دیگر چشمی و یا حتی غیر چشمی اشتباه گرفته شود.
علی عظیمی افزود: در مرحله مزمن بیماری آب سیاه، بیمار یک سردرد مزمن شبیه سردردهای میگرنی دارد که گاهی به پزشکهای متعددی مراجعه کرده و علت سردرد تشخیص داده نشده است.
این استادیار گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اندازه گیری فشار داخل چشمی و بررسی عصب بینایی و میدان بینایی را برای این بیماران ضروری دانست و ادامه داد: برای بیمار با علایم سردرد، تهوع و استفراغ نیز ضرورت دارد به چشم پزشک هم مراجعه کند، زیرا این علایم ممکن است منشاء چشمی داشته و ناشی از آب سیاه باشد.
عظیمی با اشاره به بروز موارد مادرزادی بیماری آب سیاه علاوه بر بزرگسالان، توضیح داد: بیشترین علایم نوزاد تازه متولد شده، بزرگ شدن کره چشم، آبریزش و اشکریزی است که پدر و مادر باید آگاه باشند نوزاد خود را برای معاینه چشم، به چشم پزشک ببرند.
او، طبیعت بیماری آب سیاه را پیشرونده عنوان کرد که درمان قطعی ندارد و گفت: به همین دلیل، هدف پزشکان در زمینه بیماری آب سیاه، کنترل بیماری است.
عظیمی، اضافه کرد: در مرحله ابتدایی که این بیماری پیش رونده نشده، میتواند با قطرههای چشمی و آموزش به بیمار کنترل شود، در این مرحله لازم است بیمار طبق دستور پزشک به طور منظم از قطره استفاده و از درمانهای خودسرانه خودداری کند، همچنین اگر این بیماری با استفاده از قطره چشمی کنترل نشد، به انجام عمل جراحی و معاینات پس از آن منجر میشود.