پخش زنده
امروز: -
برداشت مناسب چغندر قند از مزارع تحقیقاتی تنگستان، آن را به عنوان محصولی جایگزین در استان بوشهر مطرح کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آبان سال گذشته در دو و نیم هکتار از مزارع روستاهای سَمَل و گُلَنگون شهرستان تنگستان چغندر قند کاشته شد تا امکان پرورش آن در این شهرستان بررسی شود.
اکنون از این مزارع 200 تن محصول برداشت شده و کشاورزان بسیار از تولیدشان راضی هستند.
محصولی که با شوری خاک مشکلی ندارد و با کم آبی هم سازگار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی تنگستان هم به خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، گفت: با توجه به این که چغندر قند در آبان کاشته میشود از باران پاییز و زمستان بهره میبرد و نیاز کمتری به آبیاری دارد.
اردشیر علایی با اشاره به آبیاری این محصول به روش تحت فشار، افزود: این گیاه علاوه بر اینکه در برابر شوری خاک مقاوم است، شوری خاک را هم میگیرد.
وی ادامه داد: چغندرها عیار 12 تا 18 دارند که عیار مناسبی است و محصول برداشت شده برای فرآوری به کارخانههای قند فسا و مرودشت فرستاده شدهاند.
مدیر جهاد کشاورزی تنگستان با توجه به نتایج به دست آمده، چغندرقند را محصولی مناسب برای کشت در این شهرستان و دیگر شهرستانهای استان عنوان کرد و گفت: علاوه بر کشاورزان تنگستان کشاورزانی از دیگر شهرستانهای استان هم با دیدن عملکرد این محصول اعلام کردهاند میخواهند سال آینده زراعی چغندر بکارند.
علایی افزود: تلاش میکنیم تسهیلاتی برای توسعه کشت این محصول به کشاورزان پرداخت شود.
قصد داریم چغندرقند را جایگزین تنباکو در شهرستان تنگستان کنیم، محصولی که اکنون در سه تا چهار هزار هکتار از مزارع این شهرستان کاشته میشود و آب زیادی هم میخواهد.
وی نبود دستگاه کاشت و برداشت در استان را مشکل اساسی توسعه کشت چغندرقند دانست و خاطرنشان کرد: پیگیر هستیم که با تامین تسهیلات این دستگاه تامین شود تا کشاورزان مجبور نباشند این دستگاهها را از مناطق دیگر با هزینه زیاد اجاره کنند.