پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نوسازی مدارس: بر اساس آمارها ۹۶ هزار کلاس درس در کشور نیاز به بازسازی دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ مهرالله رخشانی مهر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در کل کشور ۱۰۷ هزار مدرسه با ۵۳۰ هزار کلاس درس داریم، گفت: زیربنای مدارس در کل کشور بالغ بر ۶۴ میلیون مترمربع است و بیش از ۱۳ میلیون دانش آموز در این مدارس مشغول تحصیل هستند.
وی افزود: ۵۰ درصد این طرحها توسط خیران ساخته و بهرهبرداری شده است ضمن اینکه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، ۳۰ درصد مدارس کل کشور توسط خیران ساخته شده است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در مجموع سرانه متوسط فضای فیزیکی به ازای هر دانش آموز بیش از ۵ مترمربع است که سرانه ۱۲ استان از متوسط کشوری پایینتر است، اما یزد در بین استانهایی قرار دارد که از سرانه فضای فیزیکی خوبی برخوردار است.
وی افزود: در کشور باید ۳ هزار و ۴۴۱ کلاس درس با زیربنای ۵ میلیون مترمربع با اعتبار ۶ هزار میلیارد تومان احداث شود تا متوسط فضای فیزیکی در همه استانها به استانداردهای لازم برسد.
رخشانی مهر استانداردهای تعریف شده برای فضای فیزیکی به ازای هر دانش آموز را ۸ و ۳ دهم مترمربع اعلام کرد و گفت: در حال حاضر به ازای هر دانش آموز با کمبود ۳ و ۲ دهم مترمربع فضای آموزشی مواجه هستیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به زلزله کرمانشاه و میزان تخریب فضاهای آموزشی افزود: در این زلزله ۷۸ مدرسه با ۴۱۵ کلاس درس تخریب شده است که خوشبختانه خیران برای احداث این مدارس وارد عمل شده و ساخت آن را تقبل کرده اند.
وی با تأکید بر اینکه دولت به تنهایی قادر به تأمین نیازهای آموزشی نیست، گفت: میزان مشارکت خیران در امر مدرسه سازی باید افزایش پیدا کند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تخریب و بازسازی کلاسها و مدارس فرسوده از سال ۸۵ آغاز شده است، افزود: باید ۱۳۲ هزار کلاس درس تخریب و بازسازی شود که تاکنون به علت نبود اعتبارات کافی، تنها در بازسازی ۵ درصد از این میزان موفق عمل کرده ایم.
وی گفت: در مجموع در کل کشور، ۹۶ هزار کلاس درس نیاز به مقاوم سازی دارد که برای بازسازی آن نیاز به مشارکت خیران داریم.
وی درباره مدارس سبز افزود: طرح مدارس سبز زیر مجموعه قانون برنامه ششم توسعه در بحث آموزش و پرورش است.
رخشانی مهر گفت: در مدارس سبز به استفاده بهینه از انرژی و نگهداری و بهرهبرداری از مدارس توجه میشود که بخشنامهای در این خصوص به تمام استانها ابلاغ شده است.
وی افزود: ادارات کل نوسازی مدارس استانها به عنوان دبیر و پیگیری کننده آن بخشنامه، جلساتی را با حدود ۱۶ تا ۱۷ دستگاه اجرایی مانند مسکن، آب، برق، گاز، نفت، محیط زیست، معاونت عمرانی استانداری و سازمان برنامه و بودجه برگزار میکند.
وی گفت: در این طرح بررسی میشود که مدارسی که پیش از این ساخته شده است چگونه میتوانند استفاده بهینه از مصرف انرژی داشته باشند و همچنین مدارسی که در آینده میسازیم با چه طرح و معماری ساخته شود که شاخصهای آن پیاده شود.
وی با بیان اینکه آییننامه اجرایی مدارس سبز در دست تهیه است، افزود: تلاش میکنیم تا در تابستان این آییننامه تهیه شود و به عبارت دیگر تا آخر ماه تیر امسال بتوانیم آن را به تصویب برسانیم.