به گزارش
خبرگزاري صداوسيما مركز كيش، محمدرضا محمدی با بیان اینکه هرس غیراصولی و قطع درختان در جزیره کیش افزایش یافته است، افزود: ناآگاهی عمومی درباره ممنوعیت این اقدام و عواقب قانونی آن، می تواند مشکلات فراوانی را برای حفظ محیط زیست جزیره ایجاد کند.
وی عنوان کرد: هرس، سربرداری و قطع هر نوع گیاه از جمله درخت، درختچه و غیره به صورت غیر مجاز و بدون اخذ مجوز در مقابل منازل، مجتمع های تجاری، خدماتی و هتل ها که به منزله نمایان ساختن نمای ساختمان انجام می شود، تخلف محسوب می شود.
مدیر عامل شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش گفت: برخی از شهروندان اقدام به بریدن، ریشه کن کردن، سوزاندن نهال، درخت، درختچه و بوته، تیغ زدن و آتش افروختن در تنه درختان و همچنین سر بر کردن و قطع تاج درختان، پوست کندن، شاخه زنی، شکستن، تهیه چوب ، هیزم و ذغال می کنند که این اعمال غیر مجاز هستند و کیشوندان باید از عواقب این اقدام آگاه شوند.
وی افزود: برای قطع و یا جابجایی هر گونه درخت در معابر، اماکن عمومی، دولتی و یا خصوصی می بایست مالکان، متولیان، متصدیان و اشخاص مسئول این اماکن، نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند.
محمدی گفت: هرس و سرزنی شاخه های مزاحم در معابر عمومی که از داخل منازل و مجتمع های خصوصی به بیرون رشد کرده اند نیز به عهده و هزینه مالکان و یا ساکنان مربوطه است.
در ماده 685 قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات و مجازات های بازدارنده مصوب مجلس شورای اسلامی آمده است: هر کسی اصله نخل خرما را به هر ترتیب یا هر وسیله بدون مجوز قانونی از بین ببرد یا قطع کند، به 3 تا 6ماه حبس یا از یک میلیون و 500 هزار تا سه میلیون ریال جزای نقدی یا هر 2 مجازات محکوم خواهد شد.
همچنین، براساس ماده 686 نیز هرکس درختان موضوع ماده یک قانون گسترش فضای سبز را با آگاهی و عمدی و برخلاف قانون مذکور قطع یا موجبات از بین رفتن آنها را فراهم آورد علاوه بر جبران خسارت وارده حسب مورد به حبس تعزیری از 6 ماه تا سه سال و یا جزای نقدی از سه میلیون تا هجده میلیون ریال محکوم خواهد شد.