پخش زنده
امروز: -
سوابق هند در دوران پس از استقلال به عنوان یکی از سران جنبش عدم تعهد باعث می شود دهلی نو روابط اقتصادی خود از جمله با ایران، ونزوئلا و کره شمالی را حفظ کند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اینترنتی بلومبرگ کوئینت اعلام کرد هند وعده داده است به تحریم های ترامپ بی توجهی کند و به واردات از ایران ادامه دهد.
این سایت خبری هندی در مقاله اي به قلم ایان مارلو و دبیت چاکرابورتی نوشت: ممکن است دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دستور اعمال مجدد تحریم ها را علیه ایران صادر کرده باشد ولی یکی از بزرگ ترین واردکنندگان نفت آسیا -- و یکی از شرکای راهبردی آمریکا -- قصد دارد به آن بی توجهی کند.
سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری در دهلی نو اعلام کرد هند که از مشتریان قدیمی نفت هم از ایران هم از ونزوئلا است، فقط از تحریم های سازمان ملل پیروی می کند نه آنهایی که توسط یک کشور علیه کشور دیگر اعمال می شود.
سواراج در یک کنفرانس خبری سالانه اعلام کرد: «هند از تحریم های سازمان ملل تبعیت خواهد کرد نه تحریم های یک کشور خاص». وی بعدا با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد و آنها درباره تصمیم ترامپ برای خروج از توافقنامه هسته ای سال 2015 بحث کردند. براساس بیانیه وزارت امور خارجه هند، سواراج گفت: «همه طرف های توافق باید برای حل و فصل مسالمت آمیز مسائل، تعامل سازنده داشته باشند».
زمانی که سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا مجموعه گسترده ای از تحریم های اقتصادی علیه تهران اعمال کردند، پالایشگاه های هند خرید نفت خام ایران را به حدود نصف میزان قبلی کاهش دادند. با این حال، دهلی نو به واردات نفت خام ایران ادامه داد و در بین شش مشتری آخر این کشور بود.
خریدهای هند که بیش از 80 درصد نفت مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین می کند، پس از لغو تحریم ها در سال 2016 افزایش یافت. پالایشگاه های هند در سال منتهی به ماه مارس سال 2017، میزان بی سابقه 27.2 میلیون تن نفت از ایران خریدند که افزایشی 114 درصدی را در مقایسه با سال قبل از آن نشان می دهد.
هند سومین مصرف کننده بزرگ نفت جهان است. بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی، همچنین پیش بینی می شود این کشور واقع در جنوب آسیا تا سال 2040 سریع ترین رشد را در زمینه مصرف نفت داشته باشد. تا حدی به علت نگرانی های راهبردی آمریکا درباره افزایش نفوذ چین در آسیا، واشنگتن و دهلی نو در دو دهه گذشته بر تنش های دوران جنگ سرد فائق آمده و بسیار نزدیک تر شده اند.
با این حال، سوابق هند در دوران پس از استقلال به عنوان یکی از سران جنبش «عدم تعهد» -- کشورهای در حال توسعه ای که متحد آمریکا یا شوروی نبودند -- باعث می شود دهلی نو روابط اقتصادی خود از جمله با ایران، ونزوئلا و کره شمالی را حفظ کند که این مسئله به نگرانی در پایتخت های غربی منجر می شود. سواراج در این کنفرانس خبری اعلام کرد هند همچنین به درخواست های آمریکا برای بستن سفارت خود در کره شمالی بی اعتنایی کرد.
ماه فوریه، حسن روحانی رئیس جمهور ایران به هند سفر و با نارندرا مودی نخست وزیر این کشور درباره همکاری در زمینه انرژی و سرمایه گذاری های هند در بندر چابهار ایران گفتگو کرد. ترامپ همچنین در حال بررسی اعمال تحریم های جدید علیه روسیه، یکی از متحدان تاریخی و تامین کنندگان مهم تسلیحات هند، در ارتباط با این اتهامات است که دولت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در انتخابات آمریکا دخالت کرده است.