در افغانستان خشونت علیه زنان به صورت گسترده ادامه دارد
سازمان ملل متحد در گزارشی با عنوان « بی عدالتی و مصونیت از مجازات - پا در میانی ( ریش سفیدان و بزرگان قوم ) در جنایات بر ضد زنان » که در کابل منتشر شد، اعلام کرد توسل گسترده به پا در میانی سبب شده است تا عاملان جنایات مربوط به خشونت علیه زنان مجازات نشوند، این خشونت ها تکرار شود و اعتماد به نظام قضایی از بین برود. این گزارش با تاکید بر گستردگی خشونت علیه زنان در افغانستان اعلام کرد با آن که 17 سال از سقوط رژیم طالبان می گذرد این نوع خشونت به صورت گسترده ادامه دارد.
نیروی سازمان ملل متحد برای کمک به افغانستان که از اوت سال 2015 تا دسامبر سال 2017 نزدیک به 600 مورد آزار زنان ( ضرب و شتم، سوزاندن، تجاوز، ازدواج اجباری، اسید پاشی، خودکشی اجباری، مبادله دختران در ازای بدهی و غیره) و قتل زنان - ازجمله قتل های ناموسی - را بررسی و پیگیری کرده است تصریح کرد بی تردید این گزارش بدترین گزارشی است که تاکنون انتشار داده است.
در مدت زمان یاد شده از 280 مورد قتل ناموسی عاملان تنها 50 مورد یعنی 18 درصد به صورت قانونی مجازات شده اند.
تهیه کنندگان این گزارش تاکید کردند به رغم تلاش های دولت برای مجازات عاملان خشونت بر ضد زنان، این خشونت ها هنوز در سراسر افغانستان به صورت گسترده ادامه دارد. خانواده ها با توسل به میانجیگران سنتی ( ریش سفیدان و بزرگان قوم ) سعی می کنند با این جرم ها که درمواردی سزاوار مرگ هستند، مثل امور ساده خصوصی که مجازاتی ندارد، رفتار کنند.
از سال 2009 با تصویب قانون حذف خشونت بر ضد زنان، پلیس افغانستان می تواند قربانیان پنج جرم را به دادگاهها ارجاع دهد که از آن جمله می توان به تجاوز و خودسوزی اشاره کرد.
با این حال این گزارش سازمان ملل نشان می دهد شمار زیادی از زنان قربانی خشونت تحت فشار خانواده ها ،سازمان های غیر دولتی و حتی موسساتی که با تصویب قانون حذف خشونت زنان ایجاد شدند و با موافقت مقامات، نزد میانجیگران غیر رسمی فرستاده می شوند که این نقض قوانین کیفری است.
نتیجه این پا در میانی ها اغلب به ضرر زنان تمام می شود چون از آنها خواسته می شود شکایت خود را پس بگیرند و وقتی شکایت پس گرفته می شود با موضوع مثل یک مشاجره ساده خانوادگی برخورد می شود و در نهایت قربانیان تشویق می شوند با آزار دهندگان خودآشتی یا درخواست طلاق کنند.