پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه ازاد اسلامی پیشوا از طرح دانش بنیان دانشجویان این دانشگاه در خودکفایی به منظور تولید برق این دانشگاه جامع خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ دکتر شیبانی گفت: در منطقه پیشوا با توجه به شدت تابش نور خورشید در بازه زمانی طولانی نسبت به شهرهای دیگر ،دانشجویان این دانشگاه موفق به تولید انرژی برق با استفاده از سلولهای خورشیدی شدند.
وی افزود: نیروگاه سه کیلوواتی ساخته شده توسط دانشجویان مجموعا 6 ساعت به صورت موثر در روز انرژی برق تولید میکند.
رئیس دانشگاه ازاد اسلامی پیشوا با اشاره به توجیه اقتصادی طرح گفت: با سرمایه گذاری در این بخش طبق بخشنامه های وزارت نیرو با فروش انرژی تولید شده می توانیم درآمد زایی داشته باشیم و در مدت پنج سال با بازگشت سرمایه می توانیم تا 25 سال مدوام از این انرژی استفاده کنیم.
وی افزود:مواد استفاده شده در طراحی این نیروگاه نیمه رسانا و سیلکون است که قدرت جذب بالایی در برابر انرژی های ساطع شده از خورشید دارد و 80 درصد قطعات ان تولید داخل و بوی سازی شده است.
دکترحسینعلی شیبانی گفت: کار اصلی و نو آورانه دانشجویان برق این دانشگاه، طراحی مبدل برقی است که نوسان ندارد و برق را از حالت مستقیم به متناوب تبدیل میکند.
وی افزود:هر اندازه طراحی بهینه تر باشد تلفاتی که در حین این تغییر انرژی از حالت مستقیم به متناوب رخ می دهد کمتر میشود و هر چه تلفات کمترشود بازدهی این راندمان بیشتر می شود.
رئیس دانشگاه ازاد اسلامی پیشوا با اشاره به مزایای این طرح گفت: امکان برق رسانی به خیلی از مناطق به دلیل هزینه های بالا وجود ندارد و می توان در همه جای منطقه جنوب استان تهران از این فن آوری استفاده کرد.
دکترشیبانی افزود: این نیروگاه که با تلاش و همت دانشجویان با هزینه 30 میلیون تومان راه اندازی شده است هم در بحث خانگی و هم شهرک های صنعتی کاربرد دارد و حتی در کمترین فضا به وسعت 10 متر مربع می توان یک نیروگاه سه کیلو واتی راه اندازی نمود.
رئیس دانشگاه جامع آزاد اسلامی پیشوا در پایان با اشاره به حمایت مالی دانشگاه در حمایت از طرح های دانش بنیان در سه سال اخیر گفت: ما تا چهار سال آینده با توسعه این پنل های خورشیدی در تولید برق، مجموعه دانشگاه را خودکفا می کنیم و تا 25 سال آینده نیز به دلیل کیفیت بالای این پنل های خورشیدی از برق رایگان بهره مند خواهیم شد.