پخش زنده
امروز: -
نخستین همایش بین المللی مدیریت دارایی های فیزیکی صنعت نفت و گاز در حوزه ساحل و فراساحل چهارم و پنجم تیر ماه برگزار خواهد شد.
رئیس شورای سیاست گذاری این همایش در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما هدف از برگزاری این کنفرانس اشاعه دانش و فناوری های جدید اعلام کرد و افزود: در حوزه مهندسی ساخت کشور ایران رشد بسیار خوبی داشته و اکنون نیاز است تا در حوزه نگهداری نیز به رشد قابل قبولی برسیم و این کنفرانس تلاش دارد سیستم های نوین نگهداری و تعمیرات و بازرسی فنی و بهره برداری از داراییهای فیزیکی صنعت نفت و گاز را به صورت یکپارچه معرفی کند.
علیرضا اصل عربی منظور از داراییهای فیزیکی را تمام تاسیسات و تجهیزات صنعت نفت در دریا و خشکی شامل تجهیزات سرچاهی، درون چاهی، سکو ، خطوط انتقال و پالایشگاهها عنوان کرد و افزود: امروز در دنیا مباحث نوینی برای استفاده بهینه از این تاسیسات وجود دارد و امیدواریم ما نیز با استفاده از این سیستم ها ظرفیتی برای اداره بهینه و استانداردسازی عملیات نگهداری از تاسیسات و تجهیزات صنعت نفت به وجود آوریم.
مدیرکل نظام مدیریت داراییهای فیزیکی وزارت نفت با بیان اینکه ایجاد ظرفیت های یکپارچه در کنار سیستم های فناوری اطلاعات می تواند هزینه نگهداری و تعمیرات تاسیسات را تا 10 درصد کاهش دهد گفت: این دستاورد برای شرکت های نفتی ما که سودشان به دلایل مسائل سیاسی متغیر است می تواند عاملی کمک کننده باشد.
وی توان داخلی در ساخت و تجهیز تاسیسات ساحلی و فراساحلی صنعت نفت و گاز را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: ما در بخش تاسیسات ثابت که شامل سازه ها و سکوها می شود و 60 الی 70 درصد از تمامی تاسیسات نفتی کشور را شامل می شوند به خودکفایی کامل رسیده ایم.
عربی اصل با بیان اینکه در بخش تجهیزات دوار نظیر توربین ها و کمپروسورها نیز داخلی سازی خوبی انجام شده گفت: تا 10 سال پیش عمده این تجهیزات از خارج از کشور وارد می شد اما در دوران تحریم ناچار به داخلی سازی این تجهیزات شدیم و در حال حاضر بخش عمده ای از این تجهیزات در داخل کشور تولید می شود.
مدیرکل نظام مدیریت داراییهای فیزیکی وزارت نفت با بیان اینکه امروز برای اداره تاسیسات نفتی خود از نظر دانش فنی و ابزار مورد نیاز هیچ نیازی به خارجیها نداریم گفت: امروز ما به دنبال اقتصادی کردن این فعالیت ها هستیم تا با الگوبرداری از نظامهای مهندسی پیشرفته موجود در دنیا آنها را اقتصادی کنیم و حتی شاهد بکارگیری این ظرفیت ها در کشورهای همسایه باشیم.