یک نکته سلامتی:
تفاوت محصولات هموژنیزه با محصولات غیرهموژنیزه
محصولات هموژنیزه با محصولات غیرهموژنیزه چه تفاوتی دارند؟
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، شیر هموژنیزه شیری است که چربی آن به روش مکانیکی، به اجزای ریز و کوچک تبدیل شده است.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: برای هموژن شدن، شیر در حرارت ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتیگراد قرار میگیرد و تحت فشار بسیار زیاد از صافیهای دارای منافذ بسیار ریز عبور داده شده و پاستوریزه میشود.
لیلا محبی با معرفی مزایای ویژه شیر هموژنیزه به یکنواخت شدن چربی موجود در آن و بهبود طعم شیر اشاره کرد و افزود: به همین دلیل در شیر هموژن شده، خامه روی سطح شیر دیده نمیشود.
وی ادامه داد: این یک باور غلط است که مشاهده نکردن لایه چربی روی سطح شیرهای هموژن شده، دلیل بر چربیگیری بیش از حد شیر است.
این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی با بیان اینکه برای تولید شیر استریلیزه (مدت دار)، شیر باید هموژنیزه شود، یادآور شد: در محصولات هموژنیزه، تمامی اجزا به ویژه گلبولهای چربی، یکنواخت و همگن میشوند و بنابراین محصولات هموژنیزه به لحاظ خواص ظاهری و حسی، بهتر از محصولات غیر هموژنیزه هستند.