پخش زنده
امروز: -
مدیرکل سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، هزینه درمان بیماریهای ناشی از دخانیات را سه برابر درآمد آن اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر احمد جنیدی در نشست خبری هفته مبارزه با دخانیات گفت: حداقل در مورد قلیان، مصرف آن در کشور افزایش یافته و امسال برای نخستین بار مالیات بر دخانیات به تصویب رسیده است که از مجلس شورای اسلامی قدردانی و تشکر میشود.
وی افزود: یک درصد از تولید ناخالص ملی صرف مصرف دخانیات میشود که میتوانست به آموزش و عمران اختصاص یابد.
جنیدی با اشاره به اینکه گردش مالی دخانیات در کشور ۱۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: هزینه درمان زیانهای ناشی از دخانیات ۳ برابر گردش مالی دخانیات در کشور یعنی حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است که بر نظام سلامت، صندوقهای بیمهای و بودجه عمومی کشور خسارت وارد میکند.
وی افزود: تنها ۳۵ درصد از ۲۰ هزار سوپرمارکت کشور که دخانیات عرضه میکنند پروانه دارند و ۶۵ درصدشان بدون پروانه و غیرقانونی فعالیت میکنند که باید اتحادیههای صنفی نظارت بیشتری داشته باشند، زیرا در کنار دخانیات مواد غذایی نیز در این اماکن عرضه میشود.
جنیدی گفت: به محض گزارش فروش دخانیات به افراد زیر ۱۸ سال، فروش دخانیات قاچاق و همچنین فروش سیگار به صورت نخ، پروانه کسب متخلفان باطل میشود.
وی افزود: ۸۰ درصد قلیان سراها و قهوه خانهها نیز مجوز فعالیت ندارند و در واقع فعالیت شان زیرزمینی تلقی میشود.
جنیدی خواهان همکاری اتحادیههای صنفی برای کنترل فعالیتهای غیر مجاز قهوه خانهها شد و گفت: مواد معطر استفاده شده در قلیان برای جذب مشتری صد در صد سرطان زاست و گاهی مواد اعتیاد آور همچون گِرَس نیز در آزمایشهای دانشگاههای علوم پزشکی در تنباکوها مشاهده شده است.
وی افزود: باید نرخ جریمه تخلفات در فروش دخانیات به افراد زیر ۱۸ سال افزایش یابد تا بازدارنده باشد.
مدیرکل سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مردم خواست تا توصیه پزشکان را بر تبلیغ قهوه خانهها برای مصرف دخانیات ترجیح دهند و از رسانههای خواست تا از مسؤولان قوای مختلف در این زمینه سؤال و اطلاع رسانی کنند.