به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حسن خلیل آبادی رییس کمیته میراث فرهنگی شورا به همراه ناهید خدا کرمی رییس کمیته سلامت شورا و نیز داوود محمدی نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس از مجموعه داروخانه 13 آبان بازدید به عمل آوردند.
خلیل آبادی در خلال این بازدید که به بررسی مشکلات داروخانه ها اختصاص داشت یکی از وظایف شورای شهر تهران را توجه به بهداشت و سلامت شهروندان دانست و گفت: در کشورهای توسعه یافته تمامی شهروندان سلامت و بهداشت خود را از مدیریت شهری درخواست میکنند ولی متأسفانه ما در تهران مدیریت یکپارچه شهری نداریم و این موضوع در کشور ما نهادینه نشده است بنابراین با مشکلاتی موجه هستیم.
وی افزود : در حال حاضر شهرداری تهران جزء ارگانهایی است که بیشترین همکاری را با داروخانههای علوم پزشکی از جمله داروخانه 13 آبان داشته است و تلاش میکنیم به اندازه سهم خود در پاسخگویی به شهروندان و بیماران سرعت ببخشیم.
رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورا افزود: طبیعی است که کمک ما در تسهیل پاسخگویی به مردم و رضایمندی شهروندان تاثیر مستقیم دارد لذا باید در این مسیر گام برداریم.
خلیل آبادی همچنین پیشنهاد داد تا داروخانه هایی نظیر 13 آبان به صورت منطقه ای در سراسر کشور ایجاد شود تا مردم از سراسر کشور سهولتی بیشتری در دسترسی به مراکز تهیه دارو داشته باشند.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا خاطر نشان ساخت: بعد از تشخیص مهمترین مشکل بیماران تهیه اقلام دارویی است و لذا باید شرایطی را فراهم ساخت تا بیماران بتوانند راحت تر به این اقلام دسترسی داشته باشند.
خلیلآبادی افزود : در حال حاضر داروخانهها با مشکلاتی مواجه هستند که تمامی دستگاهها باید نسبت به حل آن اقدام کنند چرا که نقش مهمی را در جامعه بخصوص در جامعه بیماران ایجاد میکند.
در این جلسه همچنین خیر الله غلامی سرپرست داروخانه های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی گفت : تفاوت داروخانه 13 آبان با دیگر داروخانه ها در این است که حدود 20 درصد داروهای تخصصی و فوق تخصصی در سطح کشور را توزیع می کند.
وی ادامه داد : به دلیل اینکه بازپرداخت وجوه این داروهخا توسط بیمه ها به بیش از 8 ماه به طول می انجامد لذا داروخانه های خصوصی به این امر مبادرت نمی ورزند.
غلامی افزود : در حال حاضر دانشکده دارو سازی در امر آموزش و پژوهش فعالیتی در خور توجه دارد به گونه ای که بالغ بر 120 دانشجو از پردیس های داخلی و 50 دانشجو از پردیس بین المللی در سال پذیرش دارد.
سرپرست داروخانه های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: در حال حاضر 7 داروخانه شبیه به 13 آبان داریم که وظیفه توزیع دارو در سطح شهر به عهده دارند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به معضل دارو فروشی در ناصر خسرو گفت : بخشی از این ناهنجاری مربوط به قاچاقچیان دارو است به طوری که آنان دارو را از مردم می خرند و در بازار آزاد می فروشند. بخش دیگری از این امر به خرید داروهای غیر قانونی باز می گردد که تهیه آن از داروخانه ها نیاز به نسخ رسمی دکتر دارد.
سرپرست داروخانه های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه افزود: در حال حاضر ما توانسته ایم 75 درصد رضایتمندی مردم را برآورده کنیم.
وی یادآور شد: در سال حدود 2 میلیون مراجعه به داروخانه ها داریم که 55 درصد آن مربوط به بیمه تامین اجتماعی می شود تامین اجتماعی بزرگترین مشتری ما است که از ما خدمات می گیرد اما بیشترین بدهی را هم به ما دارد. به طوریکه در سال 96 ، 109 درصد نسبت به سال قبل بدهی آنان افزوده شده است و در حال حاضر 14 ماه می شود به ما پولی پرداخت نکرده است. در حال حاضر داروخانه های ما بالغ بر 230 میلیارد تومان از سازمان های بیمه گر طلبکار هستند و ادامه این روند می تواند اثرات نا مطلوبی در ارائه خدمات به شهروندان و مراجعین داشته باشد.
غلامی در بیان انتظارت خود از مدیریت شهری گفت : ما در حال بازسازی ساختمان مجاور داروخانه 13 آبان هستیم که با بهره برداری از آن وضعیت خدمات رسانی به مراجعین بسیار مطلوب خواهد شد و امیدواریم مدیریت شهری ما را در این امر یاری رساند. با بهره برداری از ساختمان جدید خدمت رسانی به بیماران متمرکز خواهد شد و یکی از مشکلات بیماران که تا امروز باید بین دو ساختمان مقابل در دو سوی خیابان در رفت و آمد باشند حل خواهد شد.