پخش زنده
امروز: -
عملیات اصلاح و احیای مرتع در 3 هزار هکتار از منطقه چاه تریخی و چاه پنیری شهرستان سرایان، امید به زندگی را به این منطقه بازگرداند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت:از اجرای طرح مرتع داری در منطقه چاه ترخی و چاه پنیری در دهستان دو کوهه بخش سه قلعه سرایان حدود 6 سال می گذرد و اکنون با گذشت چند سال از این طرح آثار مثبت آن بر زندگی مردم منطقه مشهود است.
نصرآبادی افزود:عملیات اصلاح و احیا در 3 هزار هکتار از این منطقه در قالب عملیات کنتور فارو همراه با بذرپاشی با هزینه 450 میلیون تومان اجرا شد.
وی گفت: پیش از این به دلیل استفاده بی رویه از مرتع، بوته کنی و چرای بی رویه دام ، خاک و پوشش گیاهی در این منطقه از بین رفته بود که با بذرپاشی و کاشت گونه هایی مانند تاغ، آرتیپلکس و عجوه و همچنین کنترل ورود و خروج دام ، این مرتع حیاتی دوباره یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت:افزایش تولید علوفه،ماندگاری جمعیت روستایی و عشایری در منطقه، تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش بادی از مزایای این طرح بوده است.
وی افزود: هم اکنون 65 دامدار از مزایای این طرح بهره مندند و ظرفیت چرام دام در این مرتع در مدت 3 ماه 4 هزار و 333 واحد دامی است.
نصرآبادی گفت:در این طرح مدیریت چرای دام در این مرتع اجرا شد و برای پراکنش دام در کل عرصه یک دستگاه آب انبار و 3 دستگاه آبشخور در محدوده اجرای طرح احداث شد.
مرتع قشلاقی چاه تریخی و چاه پنیری در شهرستان سرایان بیش از 20 هزار هکتار مساحت دارد که بیش از 15 هزار هکتار آن قابل بهره برداری است.